Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rudolf Štefan i Pelegrini dobili su godišnju nagradu JRE za najbolji servis

stefan-g

Na 15. Kongresu organizacije Jeunes Restauraters d’Europe u Luzernu, chef šibenskog Pelegrinija Rudolf Štefan primio je jednu od godišnjih nagrada koju ova organizacija dodjeljuje u različitim segmentima poslovanja restorana. Nagrade se dodjeljuju u desetak kategorija, poput promocije lokalnih namirnica i inovativnosti (ove godine dobio tu je nagradu dobio Slovenac Tomaž Kavčić za restoran Zemono) , a Štefan i Pelegrini proglašeni su restoranom s najboljom poslugom među restoranima članovima JRE.  Ovo je prvi restoran iz Hrvatske koji je dobio nagradu JRE, i drugi kongres organizacije na kojemu sudjeluju restorateri iz Hrvatske. Jeunes Restaurateurs d’Europe je utemeljen 1974. s ciljem okupljanja najinovativnijih mladih chefova i vlasnika restorana u Europi. Danas je u članstvu oko 350 restorana, od čega devet iz Hrvatske. Slovenac Tomaž Kavčič ove je godine dobio nagradu JRE za inovativnost, za svoj restoran u dvorcu Zemono.

 

https://www.instagram.com/p/BSJXAjNgtpv/

“Ponosni smo na osvojenu nagradu u kategoriji JRE SERVICE AWARD 2017 koja nam je dodijeljena na godišnjem druženju s kolegama iz JRE”, napisao je na Facebooku Štefan, “Ovom se nagradom odaje priznanje chefovima i njihovim timovima koji su srce i duša restorana, a vođeni su najvišim standardima uslužnosti u svom poslu. Sve, od ambijenta i vinskog podruma, dočeka i usluge, do podrške mladim sommelierima, sous chefovima i osoblju da raste, napreduje i usavršava se u svom zanatu, kreira onaj “tajni sastojak” od kojeg nam se uz nepce, raduje i srce”. U lanjskom intervjuu za Kult Plave Kamenice, Štefan je rekao kako je za razvoj vrhunskog restorana presudna organizacija provedena po najvišim standardima. Te je standarde usvajao na stažiranjima u nekima od najuglednijih europskih restorana, poput talijanskog Torre del Saracino i baskijskom Arzaku, a tu je praksu nastavio i s timom Pelegrinija. Kuhari i konobari Pelegrinija redovno provode dio godine na stažiranjima u inozemstvu.  “Poanta stažiranja u vodećim restoranima nije skidanje recepata, trikova ili vještina”, tvrdi Štefan,, nego učenje o organizaciji, o tome kako uspostaviti sustav koji je može proizvesti vrhunsku, inovativnu hranu i vrhunsko iskustvo za gosta”.  Nagrada JRE priznanje je za pristup koji je Pelegriniju u struci i kod publike donio neosporeni status najboljeg restorana u Hrvatskoj.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.