Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo što će se jesti u bistrou Duck koji se u ponedjeljak otvara u Teslinoj

duck3

Preuređeni bistro u Teslinoj ulici odmah će biti prepoznatljiv po tablama koje vise sa stropa, obavještavajaući goste koja su dnevna jela u ponudi, slično kao u modernim tapas barovima u Barceloni ili talijanskim gostionicama. Fast Bistro Duck, koji tim bistroa Pod Zidom u ponedjeljak otvara na mjestu bivšeg Pizza Cut Ducka chefa Igora Gudca, uvodi novi format u Zagreb.

Bit će to jedan od najneformalnijih restorana u gradu, gdje se s nogu jede jednostavna, svježa sezonska hrana bazirana na ponudi na Dolcu. Meni je napisan krajnje jednostavno, ali očigledno temeljito promišljen. Od tartarskog bifteka i cevichea, do školjki i pizza cuta i fritta mista, 17 jela odražava specifičan koncept Ducka, koji omogućuje različite ručkove, od jednog jela ili snacka uz vino do tri slijeda s različitim kombinacijama za cijelo društvo. Zanimljivi su HCM vrat svinje, svinjski T-bone, pašticada od tune i patka koja će uvijek biti na meniju u nekom obliku. 

Duck se na tržištu želi izdvojiti “dobrim balansom jednostavnosti i kvalitete i ne robovati normama i formama”. Za obožavatelje Igora Gudca dobra vijest je da će on barem prvih nekoliko mejseci voditi Duck. Za razliku od ručka, večera će biti a la cart s deset predjela i glavnih jela, bez uobičajene hijerarhije. Za 200 kuna po osobi, imat će i poseban meni po izboru chefa.

Koncept Ducka dosljedno se provodi i na vinima.  Sva vina su kućna, za Duck ih proizvode neki od vodećih hrvatskih vinara poput Ivice Matoševića i Vlade Kratuhakera. Vina su iz svih vinskih regija od Istre do južne Dalmacije, s etiketama koje predstavljaju životinje na kojima se temelji prehrana tih regija i čije se meso dobro sparuje s pojedinim vinom. Otvorena kuhinja, izlog s pogledom na Teslinu, praćenje ritma glavne gradske tržnice i neformalna posluga Duck bi trebali pretvoriti u jedno od najživljih mjesta u Zagrebu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.