Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Neobična masovna opsesija morskim sirenama upravo se proširila na tost

mermaid-toast-g

Kad smo nekidan pokušali pogoditi koja će beznačajna hrana ove godine postati novi ljetni food fad, previdjeli smo jednu važnu trenutnu opsesiju pop kulture – morske sirene. Znamo da su ove godine oceani i sirene inspiracija za sve, ali ih baš nismo očekivali na kruhu. Nakon cronuta, rainbow bagela, Rain Drop kolača i gumenih medeka od rosea, ove godine internet je odlučio lansirati Mermaid Toast, namaz od svježeg sira i pripravaka od algi koji namazan na tost podsjeća na podmorje. Fokus se tako s pekarnica i slastičarnica preselio na zdravu hranu.

I guess mermaid toast is officially a thing if @foodandwine did a feature on it… what!? 😳 🌊 Beyond flattered…the name sticks for this aquatic creation. I feel like I'm about to go on a mild rant: So, this happened when I put unicorn toast out there too… there will be so many wonderful comments and articles covering it- but then there are also so many people and articles hating on it; saying it's "silly" and asking, "why?" Or "who has time for that?!" Let me just put this out there: I am just having fun! I am a food stylist and I like to create beautiful things using food- I've never claimed to be starting a trend or a putting out a new recipe that is super practical- it's 100% impractical, I just like to play around in the kitchen and attempt to create something aesthetically pleasing and unique from time to time. Also, I don't know about you, but with everything going on in the world today, sometimes I just want to look at some colorful food. Okay- rant over, phew 🙌🏻 I shouldn't even pay attention to the negativity when there's so much positivity from everyone out there, and for that- I'm extremely appreciative! ❤️ Link in bio to check out the F&W article on #mermaidtoast #vibrantandpure #vibranttoast

A post shared by Adeline Waugh (@vibrantandpure) on

Mermaid Toast je izmislila Adeline Waugh, stilistica hrane iz agencije Vibrand and Pure. Kako je objasnila, napravila ga je od “nekoliko vrsta prahova od plavih algi i tekućih pripravaka pomiješanih sa svježim sirom od bademova mlijeka”. Otkad je ovaj tost posut zlatnim listićima objavila na Instagramu, postao je hit. Nije odmoglo ni to što ima tek 78 kalorija. Trenutno društvene profile zasipaju kućni pokušaji imitacije ove vizualne poslastice, koje ljudi rade od praha spiruline i chlorelle, kombiniraju ih s moringom , matcha čajem i zelenom magmom, s više ili manje uspjeha. Što god mislili o ovom trendu, ne može se poreći da je tost od crnog kruha sa svježim sirom, algama i zlatom, stvarno glamurozan doručak.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Neobična masovna opsesija morskim sirenama upravo se proširila na tost

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min