Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Alinee Grant Achatz u New Yorku otvara bar s molekularnim koktelima

aviary-g

Dosta barmena svoj posao uspoređuje s profesijom chefova, ali nikad nismo čuli da chefovi o svojoj hrani pričaju u terminima miksologije. Led je probio chef Grant Achatz iz čikaškog restorana Alinea, vjerojatno najveća zvijezda suvremene molekularne kuhinje. Achatz je najavio da  s partnerom Nickom Kokonasom ovoga ljeta u New Yorku otvara bar s, naravno, molekularnim koktelima. Bar Aviary radit će u superluksuznom hotelu Mandarin Oreintal na Columbus Circleu, objavio je Achatz na Instagramu. Na istoj lokaciji planiraju još jedan bar, The Office.

https://www.instagram.com/p/BRUKHnpBTa-/?taken-by=grant_achatz

Vodit će ga barmen Micah Melton koji sada vodi The Aviary bar u Chicagu, u vlasništvu Achatzova i Kokonasove grupe. Mladi Melton je nešto kao Grant Achatz u miksologiji, jednoglasno ga svrstavaju u elitu i proglašavaju jednim od najtalentiranijih i najinovativnijih barmena na svijetu, zbog revolucionarnih zahvata u koktele i ravnoteže koju postiže u svojim kreacijama. Meltonovi kokteli koji spajajau sve od hibrida passion fruta i jagoda do dižonskog senfa, Serrano pršuta i crnog češnjaka, dio su istog koncepta kao Alineina hrana. Achatz i Kokonas navodno su dugo razmišljali o otvaranju samostalnog bara, ali nisu htjeli pokretati projekt dok ne budu sigurni da mogu donijeti nešto zaista originalno na tržište. Najavljuju“state of the art koktele” i tehnike kakve još nisu viđene u miksologiji.

https://www.instagram.com/p/BRTXNCkhFVS/?taken-by=micahmelton

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.