Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Spektakularna Anarkia Jordija Roce je kuharica koju ove godine trebate u kući

anarkia-g

Osim tri Michelinove zvjezdice, El Celler de Can Roca ima nekoliko jedinstvenih kvaliteta: čvode ga tri hipertalentirana brata, chefovi ga skoro jednoglasno smatraju najboljim restoranom na svijetu i imaju genijalnog Jordija Rocu, višestruko proglašavanog najboljim slastičarom na svijetu, jednog od onih rijetkih ljudi koji u vrhunskom kuhanju spajaju brutalnu disciplinu i luđačku zaigranost. Jordi je tvrd igrač koji kao da je došao iz Charlie i tvornica čokolade. Jedan njegov desert je sladoled od svježeg kozjeg sira s kozjim dulce de leche i kozjim jogurtom, želeom od guave i šećernom vunom. Drugi je posvećen Messiju i morate dosta jako baciti lopticu u zdjelu da biste probili šećernu mrežu i došli do glavne stvari. Jordi Roca poznat je po neočekivanim rješenjima, stalnom propitivanju tradicije, eksperimentiranju i iskrenosti, stalno negdje između molekularnog laboratorija i cirkusa. Njegova enciklopedijska kuharica Anarkia, zbirka je više od sto najvažnijih Jordijevih deserata. U njoj otkriva svoj kreativni proces, ali i korak-po-korak objašnjava niz postupaka i slatičarskih tehnika. Chef David Muñoz nedavno je na Instagramu objavio kratku i oduševljenu recenziju.

https://www.instagram.com/p/BQDhA6ADCZp/?taken-by=dabizdiverxo

Ova velika knjiga, dostojna svih triju desetljeća povijesti El Celler de Can Roca koji su Joan, Josep i Jordi free stylingom pretvorili u trajnu vrijednost svjetske gastronomije, opremljena je s više od 2000 fotografija i 105 ilustriranih uputa.

Jordi Roca

Knjiga otkriva kako nastaju najekstravagantniji deserti Jordija Roce, ali i kako savladati osnovne slastičarske tehnike u skoro 500 recepata, primijenjene na načine do kojih mašta prosječnog entuzijasta kućnog kuhanja, a ni mnogih profesionalaca, ne doseže. Izdavač Montagud Editores uspio je prenijeti magiju, emocije i kreativnost slastičarstva Jordija Roce, a što je najvažnije, raskošna produkcija nije smanjila dozu dječje nedužnosti, bez koje bi ti deserti bili tek teško probavljivi egzibicionizam.

O ovoj knjizi se priča “Nakon dvije godine nastajanja, ovo je upravo knjiga koju smo čekali. Majstor slatkiša stavio je gastronomsku fantaziju u službu fizički mogućeg.”


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.