Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Goriška vinarija Edi Simčič u ledenoj je siječanjskoj noći ostavila  snažan i vruć dojam na Zagrepčane

edi-simcic-noel1

U četvrtak je u zagrebačkom u Noelu održana večera posvećena vinariji Edi Simčič iz Goriških brda. Početkom tjedna chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug posjetili su obitelj Simčič, kako bi se detaljno upoznaali s njihovim vinima, što je svakako pomoglo pri sastavljanju menija. Vinarija Edi Simčič jedna je od onih koje još uvijek vjeruju da hrast treba definirati teksturu, bouquet i okus vina. Danas je takva stilistika demodirana, ali s obzirom na prirodne smjene vinskih trendova, samo je pitanje vremena kada će se vina kod kojih se drvo jako osjeti, vratiti na svjetsku scenu. Kad je, pak, riječ o crnim vinima, Duet Lex definitivno spada u sam vrh slovenske proizvodnje.

Večera u Noelu počela je kamenicom i Movijinim pjenušcem Puro iz 2001. godine. Uslijedila je palamida u neobičnom i otmjenom društvu čvaraka i pravog, oscietra kavijara. Vidjeti pravi kavijar u hrvatskim restoranskim jelima tolika je rijetkost da moramo čestitati chefu Kočišu. Uz palamidu se posluživala Rebula iz 2013. godine. Uz raviol s rakovicom i vongolama pio se klasični Simčičev Triton Lex, a uz skušu sa shitake gljivama još masivniji chardonnay Kozana. Duet Lex točio se uz praščića s bućom, a golemi Kolos uz jelena s patlidžanima i batatima.

Osim sjajne hrane i moćnih vina, vibrantnu Noelovu atmosferu ove je večeri pojačala  tombola, na kojoj su se dijelila Simčičeva vina, ali i vikend za dvoje u lošinjskom five star hotelu Bellevue. Poslije Claia, Jakončiča i Edija Simčiča, posve je sigurno da su Noelove vinske večere prerasle u jednu od atraktivnijih institucija zagrebačke gastronomske scene.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.