Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKO ODBROJAVANJE IZBORA ZA RESTORAN GODINE 7. MJESTO – NOEL

noel-prezentacija

Premda je otvoren prije samo tri mjeseca, Noel se sa 64 boda izborio za zaista visoko, sedmo mjesto u našem izboru za Restoran godine, u kojem je glasovalo više od četrdeset chefova, vlasnika restorana i drugih profesionalaca iz restoranske industrije. Štoviše, jedan je vrlo uspješni veteran hrvatske restoranske scene Noelu dodijelio prvo mjesto, što nas je prilično iznenadilo.

U čemu je tajna Noelova uspjeha kod publike i kod profesionalaca? Kao što smo više puta naglašavali, Noel nije samo kuhinja, ni ambijent. Noel je kompletan proizvod, koji pokušava paziti na sve detalje. Primjerice, kad smo u subotu ondje ručali, bili smo ugodno iznenađeni načinom serviranja čaja od mente: umjesto raznih sušenih infuzija ili filter vrećica, u Noelovu prozirnom čajniku plivalo je pedesetak listića svježe, jarko zelene mente. DJ je puštao mainstream hip hop dovoljno glasno da podigne ionako energičnu predblagdansku  atmosferu u uobičajeno punom restoranu, a dovoljno tiho da ne smeta.

Chef Goran Kočiš

Noel je definitivno prvi zagrebački, vjerojatno i prvi hrvatski do kraja osmišljeni  gastrotainment restoran, gdje posebnu ulogu igraju i fenomenalni kokteli Romana Rabika, i najbolja inozemna vinska lista u zemlji, i hladna ultragorka kava iz aparata za pivo, i položaj trofejnih vinskih boca na zidovima, a i radno vrijeme do dva ujutro.

Kulinarski gledajući, Noel raste i još je daleko od svog potencijalnog vrhunca. Chef Goran Kočiš prije tri je mjeseca počeo s relativno jednostavnim receptima za ručak, koje sada nadopunjuje dnevnom ponudom: poširani file oslića s tempurom od listića blitve bio je gotovo savršen, baš kao i polusirove trilje na jednom kasnom ručku početkom studenog. Meniji za večeru su naranvo, ambiciozniji, a steakovi su među najboljima u Zagrebu.

 

Pogledajte tko je sve glasovao u izboru Restorana godine

Finalisti izbora za Restoran godine 2016. 

Pravila glasanja možete pogledati OVDJE.

 

Noel je kod zagrebačke restoranske publike zauzeo ono isto prestižno mjesto koje su godinama držali Mano i Takeonoko. Postao je prvorazredni lokal za izlaske. Zato i jest stalno pun, od dana otvaranja do danas. Chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug koji vodi restoran, sposobni su, ne sumnjamo, od Noela u idućem razdoblju napraviti i vrhunsku gastronomsku atrakciju. Zagrebačka restoranska scena raste i mijenja se doslovno mjesečnim ritmom. U siječnju će se otvoriti dva nova restorana s poznatim chefovima, Andreojom Barbierijem i Tonijem Ercegom. Stečene pozicije moći će se održati samo daljnim rastom kvalitete sveukupne restoranske ponude, a osobito pažljivo odmjerenim dizanjem ljestvice u čistoj gastronomiji. U Zagrebu, naime, ipak ne smijete kuhati apsolutno ambiciozno.

 

NOEL
Dukljaninova 1, Zagreb

Chef Goran Kočiš
Sommelier Ivan Jug

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.