Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na meniju Vinodola vide se prve promjene nakon dolaska chefa Zdravka Tomšića

tomsic2

Na Vinodolovom dnevnom meniju u ponedjeljak 28. studenog našlo se nekoliko novih jela, koja najavljuju promjene u kulinarskoj filozofiji tog uspješnog restorana, nakon što se Mariju Čepeku u kuhinji pridružio Zdravko Tomšić. U ponedjeljak smo prvi put na Vinodolovoj crnoj ploči vidjeli carpaccio, idealno jelo za ručak. Carpaccio poslužuju na umaku od hrena i vrhnja, s kaparima, listićima badema i nešto zgusnutog balsamica. Jelo je vrlo fino, i relativno niskokalorično. Oko 400 kalorija iz carpaccia golemi je napredak u usporedbi s uobičajenih tisuću kalorija, koliko vrijedi prosječan ručak u Vinodolu. Važno je da je Vinodol razumio kako je ručak lagani obrok, a ne ritualno prejedanje. U narednim danima možemo očekivati još ponesto novih, modernijih i atraktivno prezentiranih tanjura, koji cijenama ne izlaze iz Vinodolovog uobičajenog, masovno prihvaćenog ranga. Ovih dana Vinodol na čaše toči sjajni Roedererov Brut Premier za 64 kune. Uz Noelov Hoecq za 55 kuna, to je najjeftiniji vrhunski šampanjac koji se prodaje u zagrebačkim restoranima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.