Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Four Seasons u Londonu otvara spektakularni hotel s restoranom Anne-Sophie Pic

four-seasons

Four Seasons najavio je da u veljači  2017. u Londonu otvara svoj novi hotel. Palača na adresi Ten Trinity Square bit će jedan od najljepših hotela u tom gradu, u jednoj od najjačih konkurencija na svijetu. Zadnji je put u toj impozantnoj zgradi preko puta londonskog Towera nešto bilo prije 20 godina. Dugo je bila pod londonskom lučkom upravom, onda je preuređena u sjedište velike osiguravajuće kuće i 90-tih napuštena.

four-seasons-park

Ten Trinity Square je ultrapremium građevinski projekt kineskog konglomerata Reignwood Grupe koji se sastoji od privatnog kluba, 41 stana i novog hotela Four Seasons. Zgradu je za sjedište Londonske lučke uprave u neoklasicističkom stilu projektirao Sir Edwin Cooper a 1922. svečano ju je otvorio tadašnji britanski premijer David Lloyd George. Ten Trinity Square je godinama bio centrala za trgovce i mornare iz cijeloga svijeta. Projekt obnove uključio je i temeljiti rebranding zgrade i novi vizualni identitet koji je napravio John Rushworth, partner u Pentagramu, najvećoj svjetskoj neovisnoj dizajnerskog agenciji. Iako se realno može dogoditi da hotel u veljači ne bude potpuno gotov, prve goste žele početi primati već u prosincu.

four-seasons-rotunda

four-seasons-suite

Mnogi motivi i detalji hotela posveta su britanskoj mornaričkoj baštini i povijesti zgrade. Teško oštećena u njemačkom bombardiranju 40-tih, zgrada je poslije rata uglavnom je bila zatvorena i propadala je, tako da će za mnoge stanovnike Londona otvaranje hotela biti prva prilika da je razgledaju iznutra. Iz atrija se ulazi u centralni salon za brunch i čaj i dva restorana, azijski koji će posluživati kinesku i japansku hranu s naglaskom na sushi, i francuski La Dame de Pic koji će voditi velika francuska zvijezda Anne Sophie Pic, čiji restoran La Maison Pic ima tri Michelinove zvjezdice. Pic restoran otvara krajem ove godine. Jedan La Dame de Pic već ima u Parizu.  U Four Seasons na Ten Trinity Squareu bit će i privatni klub s vrlo ograničenim članstvom. Hotel će imati 89 soba, 11 apartmana i najraskošniji spa u Londonu.

four-seasons-un

Poseban karakter hotelu daje UN-ova balska dvorana koja je vraćena u izvorno stanje iz 1946. uključujući originalne kristalne lustere i zidne oplate od orahovine, kad je u njoj održano primanje povodom prve sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Four Seasons ovim će hotelom podići svoj britanski portfelj na novu razinu. Ten Trinity Square se pridružuje njihovu hotelu na londonskom Park Laneu i njihovu luksuznom imanju u Hampshireu.

Preuređenje zgrade za Four Seasons vodio je slavna britanska arhitektonska grupa Aukett Swanke, dizajn interijera hotela radio je pariški studio 4BI & Associés, dizajn azijskog restorana potpisuje AB Concept iz Hong Konga, a dizajn spa centra Joseph Caspari.

four-seasons-spa

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.