Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Dobrim vinima u srijedu gostuje Luciano Begnoni, suvlasnik i winemaker prestižne vinarije Santa Sofia

begnoni-santa-sofia

U srijedu navečer u zagrebačkim Dobrim vinima, jedinom hrvatskom lokalu s Wine Spectatorovm plaketom Award of Excellence, predstavlja se sjevernotalijanska vinarija Santa Sofia, čiji su Amaronei izinimno cijenjeni u Italiji i u svijetu.

Santa Sofijina vina prezentirat će Luciano Begnoni, sin Giancarla Begnonija, suvlanik vinarije i glavni enolog.  Mlađi gospodin Begnoni u Zagreb stiže sa svjetske turneje. Prošloga je tjedna u Macau predstavio Amarone iz 2011. godine, prvi s oznakom DOCG, najvišom talijanskom vinskom apelacijom.

Vinarija Santa Sofia

Vinarija Santa Sofia

Begnoni je u Macau naglasio kako je osobito ponosan što se promocija prvog Amaronea sa DOCG-om poklopila s obilježavanjem 200. godišnjice vinarije Santa Sofia. Vinarija Santa Sofia utemeljena je 1811. godine u mjestu Pedemonte, sjevereno od Verone. Obitelj Begnoni prezuela je vinariju u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, te ju je pretvorila u jednu od vodećih u Venetu. Kult Plave Kamenice nedavno je ocijenio Santa Sofijin Amarone iz 2008. godine s 93 boda. Večera Santa Sofije u Dobrim vinima, s kušanjem koje će predvoditi suvlasnik vinarije, jedan je od spektakularnijih ovosezonskih vinskih događaja u Zagrebu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.