Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BOBAN U GAJEVOJ Dobar koncept s lošim kuharima

boban

Boban u Gajevoj ima bogat, pametan i sezonski orijentiran dnevni jelovnik. Na današnjem smo meniju tako uočili gazpacho, juhu od graška, salatu od svježe tune s bebi špinatom, sendvič od marinirane teletine, pa još i janjeće kotlete i ribeye. Standardni se meni, kad je riječ o tjestenini i rižotima, donekle podudara s jelovnikom novozagrebačkog Il Seconda, koji pripada istoj grupi restorana. Boban bi, dakle, trebao biti talijanski restoran s naglaskom na sezonskoj hrani, što je nacelno nepobjediv koncept.

boban1

Problem je, međutim, što se kuhanje nikako ne uspijeva nositi s konceptom. Primjerice, sendvič od marinirane teletine ima katastrofalan omjer mesa, mozzarelle i povrća prema kruhu, budući da kruh zauzima oko dosta nedopustivih 90 posto sendviča.

boban2

Osim toga, vrlo tanko narezana teletina bila je pomalo žilava, što je ozbiljna pogreška. Odlično prženi krumpir bio je jedina svjetla točka tog zaista lošeg jela. Rižoto s kozicama bio je nešto bolji, ali podgrijan, i krajnje neuredno serviran: golema se porcija raspadala po tanjuru.

boban3

Dojam o lošem kuhanju popravio je tek meringue sa svježim malinama i borovnicama: radilo se o uvjerljivo najboljem dijelu našeg ručka. Šteta što restoran na tako superiornoj lokaciji, s prilično dobro razrađenim konceptom, ne raspolaže boljom kuhinjom. Ovaj smo pomalo depresivni ručak, s nekoliko časa malvazije (Kozlović i Tolj) i s par bezalkoholnih pića, platili 403 kune.

Boban, Zagreb

Gajeva

HRANA +2/5 AMBIJENT -4/5 (terasa) POSLUGA -3/5

sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.