Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinodol je poslije nekoliko godina promijenio jelovnik – u dobrom smjeru

vinodol

Vinodol u Teslinoj, jedan od najuspješnijih zagrebačkih restorana, ovog je mjeseca uveo novi jelovnik.
Novi je meni kraći od prethodnog, što je svakako pohvalno. Izbačeni su razni odresci zaostali iz nekih starih vremena zagrebačkih hotelskih kuhinja, iz kojih su se širili po većim restoranima; izbačeno je, nadalje, jelo koje se pogrešno zvalo fillet mignon, a dodani su tournedos. Lijepo je da bar jedan od središnjih zagrebačkih restorana sada ima taj lijepi, klasični gastronomski termin u svom meniju. Pellaprat je, kako znamo, više stranica svoje klasične kuharice posvetio debelim medaljonima od bifteka.
Šteta je što pomalo dosadna i anakrona jela s tjesteninom nisu zamijenjena nekim od novijih hitova s pastom iz repertoara chefa Marija Čepeka, kulinarskog konzultanta Vinodola.

vinodol1

Dobro je što su na novi jelovnik uvršteni sirevi s imenom i prezimenom: Oštarić s Paga i Latus iz Istre.
Najvažnije je ipak što je meni smanjen, pa se kuhinja može koncentrirati na dnevnu ponudu, koja je sezonski orijentirana, i koja katkad zaista zna biti uzbudljiva. Na današnjoj su se dnevnoj karti isticale vrlo fine punjene paprike, rižoto od škampa s naribanim ljetnim tartufima, i hrskavi sočni štrudl od marelica. Uvođenjem novog, reduciranog menija, Vinodol je pokazao da razumije moderni restoranski biznis. Radi se o koraku u dobrom smjeru.
Foto/Vinodol

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.