Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Plavi podrum napokon je izašao s novim menijem: apsolutno je izvanredan

plavi-podrum5

Plavi podrum zadnjih je godina održavao status jednog od tri ili četiri najbolja hrvatska restorana zahvaljujući najboljim sastojcima koji se mogu uloviti u Jadranu, ili pronaći u brdima iznad Rijeke.
Ove smo subote probali novi meni Plavog podruma, jedinog hrvatskog restorana koji je ušao u San Pellegrinov izbor 100 najboljih restorana na svijetu. Prema svemu što smo probali, Plavi podrum napokon je izašao iz sigurne zone, pa se vratio hrabrom kuhanju.

image
Repovi škampa u kokicama na redukciji od škampa

Ručak u Voloskom počeo je repovima škampa paniranim u kokicama, posluženim na redukciji buzare od škampa. Hrskava tekstura, pomiješana sa žestokom aromom i slatkim okusom škampa, čini to jelo bezuvjetno izvrsnim. Carpaccio i tartar od brancina bili su jako delikatni, dok je voloski klasik, sendvič s tunom i tartufima, očekivano briljirao.

plavi-podrum5
Hobotnica s grahom i kukuruzom, dekonstrukcija je klasika Plavog podruma – maneštre od hobotnice
plavi-podrum4
Tartar od divljeg brancina i muštarda od cvijeta maslačka

Vrhunac ručka u Plavom podrumu predstavljala je hobotnica s grahom i kukuruzom, koja se naslanjala na veličanstveni umak od pancete. Na kraju smo još probali file divljeg brancina s komoračem, i zaista izvrsni žele od bazge s kremom od jogurta: riječ je o receptu što ga je osmislila dvadesetgodišnja Lucija Bilobrk, nova zvijjezda hrvatskog slastičarstva. Plavi podrum ponovo postavlja nove gastronomske standarde, što je dobra vijest za cijelu hrvatsku restoransku scenu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.