Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

THE TRUFFLE Najbolje ocijenjeni restorani u Hrvatskoj

dubravkin-put-1

Od 226 ocijenjenih hrvatskih restorana u ovogodišnjem, prvom izdanju vodiča The Truffle, recenzenti su najvišu ocjenu za hranu dodijelili u svega šest slučajeva. Na listu su ušli restorani koji godinama drže najviše standarde u pripremi hrane, odabiru namirnica i iskustvu koje pružaju gostima i nekoliko adresa koje su relativno nove ili su u zadnje vrijeme napravile veće promjene u angažmanu chefova ili kuhanju kojima su, pak, ti restorani postavili nove kriterije na sceni. 

Ocjene u vodiču The Truffle kreću od 1 do 5. Svega šest restorana dobilo je peticu za hranu. Svaki je restoran, naravno, označen i približnim žanrom kojem pripada (riblji, pizzeria, visoka kuhinja i tome slično). Dva važna restorana ostala su neocijenjena, jer zbog kasnijeg otvaranja nisu ušli u ciklus ocjenjivanja: ocjene za dubrovačke restorane Portrait i za dubrovački Takenoko unijet ćemo naknadno, kao što ćemo ocijeniti i svaki drugi značajniji restoran, koji će se otvoriti u idućih desetak mjeseci. Ovo su najbolje ocijenjeni restorani u vodiču The Truffle, abecednim redom.

 

Dubravkin put, Zagreb

dubravkin-put-1

“Dubravkin put najbolji je zagrebački restoran. Gastronomski je procvao kada je kuhinju preuzela Priska Thuring, švicarska Kanađanka koja vrlo dobro govori hrvatski. Dubravkin put za ručak nudi niz jednostavnih, ali zaista kreativnih jela baziranih na mediteranskim sastojcima, dok se navečer pretvara u fine dining restoran”. 

Monte, Rovinj

monte2

“Rep škampa, slani inćun, kockica tune – poslagani svaki na svoj oblutak – preko svega feta pancete, grančica ružmarina i emulzija od ježa.Komadić odojka spravljan 24h, leća s pancetom, jabuka i hren, cikla u starom balsamicu i poriluk. Chef Daniel Đekić poigrava se sastojcima, bojama, teksturama i kuharskim tehnikama. Rezultat su Monteova jela veličanstvena izgleda i impresivnih okusa za dugo pamćenje. Kreativno i inovativno”.

Paradigma, Split

paradigma-glavna

“Zaštitni znak Paradigme je autorski  rukopis chefa Ante Udovičića temeljen na maštovitom mediteranskom jelovniku  u kojem se prožimaju gastronomske tradicije južne Italije, Grčke, Španjolske, Provanse, jadranskih obala te istočnog Mediterana”.

Pelegrini, Šibenik

pelegrini-glavna

“Pelegrini je godinama najbolji restoran u Dalmaciji te jedan od najboljih hrvatskih restorana.Vlasnik i chef Rudolf Štefan – višekratno proglašen najboljim hrvatskim chefom – reinterpretira tradicijske recepte i pomoću novih kuharskih tehnika praktički kodificira novu dalmatinsku kuhinju”.

Plavi podrum

plavi podrum

“Jedini hrvatski restoran koji je ušao na San Pellegrinovu listu 100 najboljih svjetskih restorana (2011). drži apsolutno najviše kriterije izbora sastojaka (škampi, ribe, bijeli tartufi), koje propuštaju kroz filtere modernih kulinarskih praksi ili ih pak pripremaju posve jednostavno. Vinska lista jedna je od najboljih u Hrvatskoj”.

San Rocco

san rocco

“Inspirativni meniji uvijek su u skladu sa sezonom i lokalnim terroirom, a kuhanje je elaborirano i promišljeno. Educirani sommelieri vode vas kroz više od 200 vinskih etiketa, a San Rocco proizvodi i vlastito maslinovo ulje. Raskošno, opušteno i nezaobilazno mjesto za ljubitelje tartufa”.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.