Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Baltazar Dingača Ernesta Tolja toči se na večeri koju kuha Daniel Boulud

daniel-boulud-web

Daniel Boulud jedan je od najslavnijih kuhara današnjice. Njegov njujorški restoran Daniel već desetljećima spada među vodeće svjetske haute cuisine restorane, a linija Bar Boulud uspješno spaja pojedine elemente vrhunske francuske građanske kuhinje (charchouterie, paštete, jela poput steak frites ili boeuf bourguignona) s opuštenijom atmosferom u lokalu.

Londonski Bar Boulud otvoren je prije nekoliko godina u podrumu ozbiljno raskošnog hotela Mandarin Oriental na Knightsbridgeu. Hrana je vrlo dobra do izvrsna, vinska lista više nego izvrsna, a sam je bar, predma vrlo velik , stalno pun. Večeras, u petak  15.srpnja, u Baru Boulud kuhat će osobno Daniel Boulud, što je priličan kuriozitet. Osim Pierrea Gagnairea, vrlo malo francuskih kuhara s tri Michelinove zvjezdice i dalje fizički kuha u svojim restoranima, a osobito ne u barovima s njihovim imenom.

daniel-boulud

Daniel Boulud i Baltazar Saints Hills Dingača u restoranu Bar Boulud u Londonu

Drugi je kuriozitet, i veliko priznanje hrvatskom vinarstvu, što će se na toj iznimnoj večeri u Mandarin Orientalu točiti Dingač Saints Hills Ernesta Tolja, i to iz dvanaestlitarskih boca, poznatih pod imenom Baltazar.

Vinarija Saints Hills proizvođač je jednog od najboljih hrvatskih crnih vina. Njeni plavci s Dingača mogu se uspoređivati kvalitetom (stilski su sasvim drukčiji), s Miloševim Stagnumima i Burinim Dingačima. Ernest Tolj doveo je u Hrvatsku legendarnog enologa i vinskog konzultanta Michela Rollanda, koji je velikim dijelom zaslužan za elegantno-esktraktni karakter Toljevih Dingača. Osim Dingača, koji dobivaju niz međunarodnih priznanja, vinarija Saints Hills proizvodi izvrstan rose St. Heels, solidan plavac Sv. Rocco i nekoliko zanimljivih bijelih vina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.