Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Provjerili smo zašto tinejdžeri bombardiraju Instagram slikama iz wrapshopa Pani

pani1

Preko puta bivšeg zapovjedništva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, točno usred Maksimirske ulice, smjestio se fast food Pani, toliko popularan među klincima, da cijeli razred dvanestogodišnje kćeri jednog od članova Kulta Plave Kamenice redovito šera Panijeve objave na društvenim mrežama. U subotu navečer za bačvama ispred Panija nisu sjedila djeca, nego dvadesetgodišnjaci i tridesetgodišnjaci, koji su se veselili možda najnižim cijenama jestive i možda  rubno ukusne hrane u Zagrebu. 

Pani je wrapshop s meksičkim i lousianskim nadahnućem, pa tako pojedina jela nose prefiks Cajun, tipičan za kuhinju iz New Orleansa. U Paniju prodaju razne forme zamotuljaka s nadjevima  koji se uglavnom temelje na piletini, i koji se razlikuju po stupnju začinjenosti. Cijene Panijevih wrapova kreću se od 15 do 25 kuna, što je zaista drastično jeftino, dok košarica čipsa s namazom od sira ili kiselog vrhnja košta devet kuna, što nije jeftino, nego apsurdno.

https://www.instagram.com/p/BFL2CjMTbLz/?taken-by=panizagreb

Mali buritto s piletinom nije bio posve mali, pa je s čipsom bio više nego zasitan, okusom donekle prihvatljiv obrok: hrana u Paniju nije fina, kao ni u McDonald’su, ali je svježa. Jedna simpatična djevojka stalno ugrijava tortilje, puni ih hrskavim povrćem, pa peče piletinu ne nekom improviziranom grillu. Za taj se novac zaista ne može dobiti više.

I dok se hrana svodi na meksikanizirani fast food, ponuda piva upravo je odlična: Zmajsko, Fakin, još par drugih etiketa iz Medvedgradske pivovare, plus Corona. Premda se u svim ozbiljnijim pivskim kurikulumima Coronu opravdano smatra jednim od najgorih piva na svijetu, ona doprinosi atmosferi kakvu Pani želi postići. Radi se o ambijentu  ljetnog laid backa, kojoj pomaže sjajno, zabavno, duhovito, ultraprijateljski raspoloženo osoblje. 

U Panijev se ugođaj fast fooda s toplih mora uklapa ponuda raznobojnih limunada za djecu koja još ne piju alkohol: za one starije ti se sokovi pod nazivom naughty lemonade nadopunjuju votkom Absolut. Šteta je jedino što ne drže margarite, koje bi dodatno podigle energiju na najveselijoj adresi  u Maksimirskoj ulici. Pani je sjajan koncept, koji se efikasno realizira, i koji je zaista neusporedivo zabavniji od milijardu dosadnih zagrebačkih kioska sa sendvičima, takozvanim tapasima ili kebabima,

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.