Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi debakl Jamieja Olivera. Ostao je dužan ozbiljan novac dobavljačima ribe, povrća i vina

jamie-oliver

Jamieju Oliveru s restoranima ide sve gore. Uz propast njegovog međunarodnog lanca tratorija, na kojima je izgubio 71 milijun funti, ovaj je mjesec bankrotirala i Oliverova tvrtka Barby Limited, vlasnica njegova londonskog restoranskog branda Barbecoa .

Barby je iza sebe ostavila 6,7 milijuna funti duga koji, primjerice, uključuje i pola milijuna funti za najam prostora jednog od Barbecoa restorana na Piccadillyju. Englesku je javnost, kako izvješćuje Eater, posebno razbjesnila činjenica da je slavni TV chef ostao dužan mnogo novca i dobavljačima hrane i vina za Barbecoa restorane.

Oliver, naime, u svojim emisijama uvijek propovijeda kako su dobavljači i proizvođači hrane presudni za uspjeh restorana i za podizanje prehrambene kulture u cijelom društvu, a sam ih nije plaćao. Oliverova Barby tako je ostala dužna dobavljačima ribe, tvrtki Daily Fish, 34.699 funti, pa dobavljačima voća i povrća, tvrtki Natoora također oko 34.500 funti, pa legendarnoj vinskoj kući Berry Bross and Rudd preko 17 tisuća funti, pa dobavljačima vina Armit preko 13 tisuća funti.

Zanimljivo je da je Barby dužna i Open Tableu, globalnom brandu za internetsko rezerviranje mjesta u restoranima, više od 24 tisuće funti, a nije platila ni sve račune za uređenje Barbecoe, pa je jednoj dizajnerskoj firmi ostala dužna oko 60.000 funti. Poslovanje Jamieja Olivera dramatično podsjeća na poslovanje ne tako rijetkih hrvatskih tvrtki.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.