Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

New York dobiva novi kvart sa 100 restorana i najluksuznijim food hallom u Americi.

hudson2

Hudson Yards na zapadnoj strani Manhattan najambiciozniji je građevinski projekt u New Yorku za dugo vremena. Potpuno novi kvart s poslovnim i stambenim zgradama New Yorku neće donijeti samo nove skupe kvadrate i metro stanicu, već i novi restoranski centar grada. U kompleksu Hudson Yards Shops, Chef José Andrés i braća Ferran i Albert Adrià na Manhattanu otvaraju veliki food hall posvećen španjolskoj hrani, nešto kao španjolski Eataly za najambiciozniju publiku, s brdima tapasa, tortilla, španjolskih vina i sireva koji će se prodavati na gotovo 3500 četvornih metara. Jedan od restorana u Andresovom i Adrijinom centru bavit će se samo cocom, nekom vrstom španjolske pizze koju žele pretvoriti u svjetski poznati format ulične hrane. Drugi restoran bit će posvećen samo tradicionalnim španjolskim prženim jelima.

U istom kompleksu pristupačnije verzije svojih slavnih restorana otvorit će niz važnih imena. Chef Thomas Keller otvorit će TAK Room, restoran s 200 mjesta inspiriran Mad Men ikonografijom. David Chang otvara dupli format sličan njegovu Ssäm Baru, u kojem će biti formalni restoran i dio za takeoute i jedenje za šankom, s hranom inspiriranom korejskom i japanskom kuhinjom. Michael Lomonac (Porter House Bar and Grill), američka kuharska TV zvijezda otvorit će restoran s otvorenom kuhinjom s američkim klasicima za masovniju publiku.

Uz njih, otvaraju i Costa Spiliadis(Estiatorio Milos) pokušat će obnoviti svoj malo zamrli gastronomski imidž modernijom verzijom svog fancy grčkog restorana iz Midtowna koji u zadnje vrijeme ne dobiva najbolje recenzije ali privlači puno bogatih i slavnih gostiju. Bivši investicijski bankar Juan Santa Cruz, čiji su se restorani u Buenos Airesu i Londonu proslavili uređenjem i atraktivnom publikom, otvara restoran-klub s ambicijom da osvoji još jednu godišnju nagradu za dizajn.

Do sredine 2019. u Hudson Yards bi se trebalo otvoriti ukupno 100 restorana i trgovina s hranom. Uz talijanski Eataly, francuski Le District i novu Bourdainovu tržnicu ulične hrane iz cijelog svijeta, te uz najveći centar hrane na svijetu, investiciju od 106 milijuna dolara, koji je Eataly lani otvorio kraj Bologne, gastronomske robne kuće i zabavni parkovi postaju format budućnosti

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.