Danas u Zagrebu zapravo počinje Advent

Premda Advent službeno počinje u subotu 2. prosinca paljenjem prve predbožićne svijeće i premda se novinska konferencija za Fuliranje pomaknula s četvrtka na petak, zagrebački adventski rituali počinju u četvrtak 30. studenog.
U četvrtak bi se, naime, trebale otvoriti kućice na Strossmayerovom trgu, ovogodišnjoj glavnoj lokaciji za Fuliranje. Borna Janeš, vlasnik Ducka i Pod zidom (o čijem ćemo zimskom jelovniku uskoro detaljno izvijestiti), rekao nam je da će njegovom kućicom dominirati tipični street food formati s laganim pomakom, poput burgera od bunceka ili jedne neobične varijante bureka s mesom. Na Janešovom štandu desetak će dana raditi i Teo Ivanišević, chef konzultant restorana Pod zidom.
Zagrebački Advent iznimno je važna gastronomsko-demokratska institucija. Advent je natjerao desetke tisuća ljudi da svaku večer jedu vani. I to je njegova strateška vrijednost, u kontekstu hrvatske restoranske industrije. I zato ga i ove godine najsrdačnije pozdravljamo.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Chaud-froid d’Oeuf au Sirop d’Érable Alaina Passarda, najslavnije jaje zapadne visoke kuhinje

Chef Alain Passard je velikan nove francuske kuhinje.…

5 najboljih stvari koje su se dogodile na zagrebačkom adventu 2016.

U petak oko 11 navečer Takenokovi su konobari…

13 najpopularnijih i najkontroverznijih priča Kulta Plave Kamenice u 2016.

Bila je ovo jedna od najdinamičnijih godina u…

6 novogodišnjih kanapea slavnih chefova za koje još stignete sve kupiti

Novogodišnja noć je u pravilu noć kada se…

9 opakih stvari koje bismo željeli vidjeti i probati na zagrebačkom Adventu

Ovogodišnji Advent, koji počinje za nekoliko dana, bit…

7 najboljih azijskih restorana u Zagrebu (u maloj konkurenciji)

S obzirom na turistički boom što ga Zagreb…