pod-zidom-brancin

U bistrou Pod zidom pojeli smo jednog od najbolje pripremljenih brancina u Zagrebu

Na vrhu tanjura, na bogatoj pjeni od parmezana, položena je hrskava koža brancina. Toliko hrskava da bi zvukom koji izaziva u ustima mogla reklamirati čips. Ispod pjene i brancinova čipsa nalaze se nježne sočne fete filea od brancina, u umaku od rajčice, s tjesteninom punjenom basom. Ovo komplicirano jelo dosad je najzahtjevniji proizvod kuhinje jednog od najinteligentnije vođenih zagrebačkih bistroa.

Timu Borne Janeša, vlasnika Ducka i Pod zidom, uskoro se 2. studenog pridružuje pametni i talentirani chef Teo Ivanišević, koji upravo broji posljednje dane u Bistrou Apetit. Janeš i Ivanišević nastavit će artikukirati prilično jedinstveni koncept Pod zidom: riječ je o ambicioznom kuhanju koje ne smije biti skupo za gosta. Pa tako degustacijski meni od šest slijedova, sa šest vina, košta 390 kuna, a posebni meniji, poput onog posvećenog Noći vještica, stoji svega 200 kuna.

Koncept ambiciozne hrane s prihvatljivim cijenama uvijek je riskantan. Pod zidom se unatrag godinu dana suočavao sa značajnim oscilacijama u kvaliteti izvedbe. Sada nam se čini da se kuhanje standardiziralo, što uz vrlo dobru vinsku kartu, s ponešto neobičnih i uzbudljivih vina, čini Pod zidom jednim od najprivlačnijih zagrebačkih bistroa.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL
mlada-maslinova-ulja

Probali smo devet istarskih mladih ulja prešanih unatrag desetak dana. Rezultati su fascinatni

Istra je, ponovimo još jednom, višestruko proglašena najboljom…

ATLAS ZAGREBAČKIH GASTROBISTROA Ova mjesta će definirati masovnu gradsku gastronomiju 2017.

Hrvatska je bistrologija nastala iz nužde. Poslije izbijanja…

Zašto uopće nije jednostavno skuhati dobru šalšu od svježih rajčica i kako uspjeti

Šalša je jedno od onih jela. Nema najbolje,…

Rovinjski Delfin spada među najmodernije istarske hotele

Pretprošlu nedjelju, zahvaljujući kiši, morali smo se evakuirati…

Zašto jadranski hoteli s 5 zvjezdica imaju iste room service menije kao da posluju u Londonu, Dubaiju ili Bangkoku?

Room servis koji vas natjera da zaboravite gdje…

5 najvažnijih pozitivnih i negativnih trendova ovogodišnje turističke sezone (1. dio)

Najintenzivnije razdoblje turističke godine upravo se zaključuje: uz…