Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliki malteško hrvatski chef Jeffrey Vella zadnjih tjedana otvara restorane po cijeloj Europi

Sredinom tjedna Jeffrey Vella vratio se iz Kopenhagena, gdje je otvorio braseriju Café Royal. Par tjedana ranije gospodin Vella putovao je za Stuttgart, gdje je otvorio talijanski restoran Bocca Buona. Jeffrey Vella tehnički je vjerojatno najboljih hrvatski kuhar. Vella, rođen na Malti, došao je u Zagreb prije desetak godina, kao glavni chef Esplanade, koja je u ono vrijeme nosila brand Regent.

Tijekom mandata u Esplanadi, gospodin Vella, koji je među ostalim radio s Gordonom Ramseyem u Londonu, upoznao je Zagreb s modernom visokom kuhinjom. Jeffrey Vella i Mario Čerhak (Marcellino) nadmetali su se u maštovitosti, modernitetu i preciznosti kuhanja, pa se Zagreb zbog njih dvojice svojedobno bio činio kao jedno od središta srednjoeuropske visoke kuhinje.

Pošto se Esplanade rastala od Regenta, Vella je otišao u Dubrovnik, gdje je etablirao 360 by Jeffrey Vella. Današnji 360 i dalje je jedan od najuspješnijih dubrovačkih restorana. A zatim je globalizirao svoje znanje i talent.

U sklopu brenda Pinch of Design, koji okuplja hrvatske i međunarodne stručnjake za marketing, brendiranje, dizajn i, najvažnije od svega, kulinarstvo, Vella je postavio niz restoranskih projekata u važnim europskim gradovima, uključujuć Nicu, Zürich, Rigu, te Kopenhagen i Stuttgart. Što ga i dalje ne spriječava da, kad je god u Zagrebu, kuha u Oranžu, malom bistrou velike café slastičarnice Oranž, koji je i jučer oko dva popodne bio posve pun.

Jeffrey Vella, veliki malteški kuhar koji je Hrvatsku izabrao kao svoju poslovnu i privatnu domovinu, za par bi tjedana mogao početi provoditi jedan posve novi koncept, u jednom od najbolje uređenih zagrebačkih restoranskih prostora.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.