Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Marin Rendić definitivno preuzima Bistro Apetit u Jurjevskoj ulici?

Prije nekih šest tjedana, dok smo uživali u pizzi u O’Hari, prišao nam je Marin Rendić. Gospodin Rendić obavijestio nas je da uskoro preuzima Bistro Apetit, lokal koji je dvaput zaredom bio proglašen najboljim hrvatskim restoranom u izboru Jutarnjeg lista, ali koji se već godinu i pol dana suočavao s nizom teških problema koji su uništili reputaciju tog mjesta.

Jedan od glavnih uzroka Apetitovih posrtanja jest marketinška agencija Unex, čiji vlasnici, prvo, ništa nisu znali o ugostiteljskom poslu, a drugi je bio to što su uslijed propasti Agrokora i sami ušli u predstečajnu nagodbu, budući da je Unex bio potpuno ovisan o Agrokoru koji ga je faktički stvorio. Čim je Unex predbankrotirao, postalo je jasno da sadašnji Bistro Apetit ne može opstati.

Pa je počela dramatična bitka za jedan od najatraktivnijih restoranskih prostora u gradu. Premda je imao konkurenta s vrlo snażnim argumentima, danas se čini da je tu bitku dobio chef Marin Rendić. Naime, dosadašnji glavni kuhar Bistroa Apetit Teo Ivanišević trebao bi se početkom studenog pridrużiti timu Borne Janeša, vlasnika uspješnih restorana Pod zidom Duck Fast Bistroa, kao chef konzultant. Istodobno, Marin Rendić trebao bi ući u Bistro Apetit, ako u posljednjem trenutku ne dođe do novog velikog preokreta. Gospodin Rendić ovoga je proljeća bio konzultant u Timeu. Veći dio prošlog desetljeća proveo je u nekoliko istarskih restorana, gdje se bavio i visokon kuhinjom i popularnim formatima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.