Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pizzeria O’Hara postaje sve ozbiljnija. Ne samo zbog nove peći

ohara-pizza-ljuta

Lani je O’Hara, najpopularnija zagrebačka pizzeria, pekla napoletanske i pizze romana, pa je još koristila aktivni ugljen kako bi dobila crno tijesto, pa je od procedure proizvodnje i posluživanja pizze pokušavala režirati i izvoditi određeni spektakularni ritual. Danas je O’Hara znatno ozbiljnije mjesto, a pizze su definitivno bolje. O’Hara se specijalizirala za napoletanu, a ne bi bilo loše da izbace crno tijesto koje je na meniju, budimo realni, zbog teatralnih a ne zbog zdravstvenih razloga.

Tijesto za napoletanu napravljeno je po pravilima zanata: tanko, elastično s jakim mirisom kruha. Tijesto u Karijoli, sa svojim hrskavim rubovima i velikim mjehurima pripada drugom žanru (oven thin crusted pizza) i mislimo, zapravo, da je dobro što su se dvije najbolje zagrebačke pizzerie žanrovski razdvojile.

Sastojci koji se u O’Hari stavljaju na tijesto maštoviti su i prilično vrhunski. Pizza O’Hara, koja košta 96 kuna, na svojoj tankoj i mekanoj ali konzistentnoj kori, sjajno podnosi odležanu govedinu, daterine, mladi špinat, granu padano i slaninu crne slavonske svinje.O’Na Ljuta, zapravo vrlo umjereno ljuta, bazira se na raguu od talijanske kobasice i ukiseljenom jalapeñu, dok ćemo idući put svakako naručiti pizzu s mortadelom od vepra. Skuplje pizze u O’Hari za zagrebačke su kriterije skupe: koštaju izmedju 80 i 96 kuna. I ne doimaju se preveliko (premda nismo uspjeli sve pojesti). No, one vrijede taj novac. O’Hara je u vrlo dobroj formi te se, što je još važnije, kreće u ispravnom, ozbiljnom smjeru. Šteta je jedino što je ponuda vina posve irelevantna. Izbor piva je izvrstan.

O’HARA
Ivane Brlić Mažuranić 1B, Zagreb


HRANA + 4/5  VINSKA KARTA 2/5  AMBIJENT 3/ 5  SERVIS -4/5
sve kartice

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.