MEX CANTINA Vrijedna institucija zagrebačke gastro scene, i dalje je u dobroj formi (ali treba face lifting)

Mex Cantina gotovo je posve ista kao i prije devetnaest godina, kad se otvorila na Savskoj, blizu križanja s Prisavljem, i kad su novinari iz danas napuštenog Vjesnikova nebodera ondje redovito ručali. Mex Cantina i dalje je ukrašena svim mogućim meksičkim memorabilijama. Nisu se promijenili ni teški drveni stolovi, a šank je i dalje prepun ananasa, limuna i limeta. Jelovnik se, također, nije bitno promijenio. Na njemu se i danas nalazi nevjerojatnih stotinjak i nešto jela, što otežava posao i kuhinji i nabavi.

Vlasniku smo danas sugerirali da radikalno smanji meni. Čovjek je neodlučno vrtio glavom, jer na novu kartu kani uvesti još petnaestak jela. Na što smo odgovorili da odmah izbaci onih trideset koja se najslabije prodaju. Čak se ni cijene nisu značajnije mijenjale. Biftek košta točno 100 kuna, što je možda najjeftinije u Zagrebu, a steakovi su u Mex Cantini uvijek bili jako dobri (argentinski biftek stoji 160 kuna).

Jedina razmjerno skuplja jela na meniju jesu tacosi, koji koštaju 65 do 80 kuna (e El Toru koštaju oko 50 do 55 kuna) i salata od cherry rajčica za 40 kuna.

Najvažnije je od svega da se bazična kvaliteta hrane u Mex Cantini nije promijenila. Guacamole je sjeckan rukom, te se priprema kad ga gost naruči, dok je meso i danas bilo prvorazredno. Naše fajitas od govedine, koje su zauzele tričetvrt stola, bile su mekane, snažnih okusa, s puno finog povrća. Za 85 kuna predstavljajiu izvrsnu vrijednost za novac. Mex Cantini svejedno treba face lifting. Jelovnik je poderan, soljenke s Coroninom etiketom izgledaju prezastarjelo, sadašnji kupovni umak od habañera trebao bi ustupiti mjesto nekom boljem brandu poput Tabasca ili Volim ljuto, potrebno je promijeniti vinsku listu i, najvažnije od svega, neophodno je uvesti ponešto novih jela. Usprkos svim ovim zamjerkama, i sadašnje izdanje Mex Cantine spada među poštenije i pouzdanije zagrebačke restorane.

MEX CANTINA
Savska 154, Zagreb

HRANA +3/5 POSLUGA +3/5  AMBIJENT 3/5  VINSKA KARTA -3/5
sve kreditne kartice


FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Kako izvući maksimum iz šampinjona, bukovača i shiitakea

Ništa se ne može mjeriti s raskošnim zemljanim…

LJETO 2017. Najbolji hoteli na sjevernom Jadranu

Na hrvatskoj se obali svake godine otvori po…

Pileći temeljac

Ovo je recept za bazični svijetli pileći temeljac,…

Zašto je odležana riža prvi izbor chefova za superkremaste rižote (RECEPT)

Zbog klime i ritma berbi, odležane riže u…

Kratki pregled najzabavnijih vlasničkih i kuharskih pogešaka u zagrebačkoj restoranskoj industriji

Kad su nam jučer, uz genijalno sočni američki…

Recepture za tiramisù posvađale su dvije regije u Italiji. Napravite ih i vidite zašto

Tiramisù. Prema tvrdnjama samih Talijana, najtalijanskija od svih…