Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GODINU DANA NOELA Profesionalizam i ambicija uvijek se isplate

Noel, najvažniji i najambiciozniji novi zagrebački restoran ovih dana slavi prvi rođendan. Evo rezultata: Noel je ušao među deset najboljih hrvatskih restorana po izboru kuhara i restauratera u anketi Kulta Plave Kamenice. Noel je osvojio četvrto mjesto u izboru najboljih hrvatskih restorana Jutarnjeg lista. Noel je postao glavna zagrebačka destinacija za vrhunske vinske večere, gdje su dosad gostovale vodeće svjetske vinarije poput Ornellaie, Nikolaihofa ili Nina Franca. Noel se uspio proširiti na obližnji Blok Bar, jedan od najpopularnijih zagrebačkih cafea, čime je osigurao izdržljive financijske amortizere u godini nestabilnog restoranskog poslovanja (zbog udvostručenja PDV-a).

Nije loše za prvu godinu rada.

Još je važnije što je Noel, od malo luksuznijeg bistroa gastrotainment usmjerenja, postao jedan od gastronomski važnijih i najambicioznijih domaćih restorana, koji svakodnevno pokušava unaprijediti koncepte i kvalitetu kuhanja. Sommelier Ivan Jug i chef Goran Kočiš tvrdi su, bespoštedni i ambiciozni profesionalci s prilično jasnom vizijom, koja obuhvaća iskustvo modernog fine dininga uz najbolju vinsku listu u Zagrebu (vjerojatno i u Hrvatskoj).

Noel je, suočen s eksplozijom konkurencije, poslije euforičnih prvih mjeseci imao problema s popunjenosti. Međutim, velik broj novih zagrebačkih restorana ugasio se ili počeo pokazivati jake simptome prosječnosti i amaterizma već poslije nekoliko mjeseci. Momci iz Noela svoj su restoran učinili boljim. Čvrsto vjerujemo kako je Noel onaj primjer na kojem će se vidjeti da se ambicija i profesionalizam isplate.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.