belvedere1

Ruski milijunaš Viktor Vekselberg napokon je dobio dopuštenje za gradnju Belvederea

Kako u novom broju objavljuje Dubrovački vjesnik, Visoki trgovački sud donio je pravomoćnu presudu kojom se omogućuje početak gradnje novog hotela Belvedere na mjestu starog, svojedobno najluksuznijeg hotela u bivšoj Jugoslaviji. Naime, Viktor Vekselberg, jedan od najpoznatijih stranih investitora u hrvatski turizam, prije nekoliko godina kupio je Belvedere za 12,2 mlijuna eura. No, hrvatsko-engleski podzuetnik Zvonko Stojević stavio je zabilježbu na hotel, smatrajući da se u procesu prodaje nisu poštovala njegova vlasnička prava.

Poslije više godina na sudovima, početkom srpnja donesena je pravomoćna presuda u Vekselbergovu korist, što znači da se jedno od najspektakularnijih ulaganja u hrvatski turizam napokon može početi realizirati. Hotel Belvedere otvoren je 1985.godine, te je odmah postao okupljalište ondašnje jugoslavenske estradne, sportske i poslovne elite.

Početkom rata se, zbog svog strateškog položaja na izbočenoj stijeni preko puta Lokruma, pretvorio u važan borbeni položaj hrvatskih oružanih snaga, pa je u borbama teško oštećen. Radi kompliciranih vlasničkih odnosa, na kosturu Belvedera dvadesetak se godina ništa nije radilo, dok ga naposljetku, nije kupio Viktor Vekselberg, jedan od najbogatijih ruskih tajkuna koji je u Dubrovniku prije desetak godina otvorio retoran Gil’s (današnji 360).

Arhitektonski planovi za novi Belvedere izgledaju prilično impresivno, Projekt potpisuje studio 3LHD, koji je u dizajnirao i novootvoreni One Suite Hotel u Srebrenom, najbolje Maistrine hotele u Rovinju te nedavno dovršeni veliki hotel u Kini. Belvedereov je tim nedavno pojačan menadžerom iz legendarnog švicarskog hotela Dolder Grand, a ljudi upućeni u projekt tvrde kako će novi Belvedere biti uvjerljivo najluksuzniji hotel na hrvatskoj obali.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Butterscotch umak za sladoled od zapečenog misa

Peter Meehan je na svom portalu Lucky Peach objavio…

CRNE TOČKE JADRANSKE GASTRONOMIJE Kratki popis područja, gradova i otoka gdje se ne može dobro jesti

Premda državne i lokalne vlasti, i promotivno usmjereni…

Ova dva profesionalna recepta otkrivaju kako zapravo treba kuhati kelj i blitvu

Zimsko lisnato povrće spada u onu genijalnu grupu…

Gosti luksuznih hotela odabrali su svoje favorite za 2016. Hrvatske još nema na toj karti svijeta

Condé Nast Traveler objavi je rezultate svog 29.…

Opatijski Kvarner dobar je primjer najtipičnijih pogrešaka u hrvatskom hotelijerstvu

Obnovljena ikona hrvatskog turizma je prosječan hotel s…

Veličanstveni pariški Ritz otvoren je nakon 4 godine renoviranja (i 400 milijuna eura)

Sve je opet u ravnoteži u svijetu luksuza,…

Komentirajte