belvedere1

Ruski milijunaš Viktor Vekselberg napokon je dobio dopuštenje za gradnju Belvederea

Kako u novom broju objavljuje Dubrovački vjesnik, Visoki trgovački sud donio je pravomoćnu presudu kojom se omogućuje početak gradnje novog hotela Belvedere na mjestu starog, svojedobno najluksuznijeg hotela u bivšoj Jugoslaviji. Naime, Viktor Vekselberg, jedan od najpoznatijih stranih investitora u hrvatski turizam, prije nekoliko godina kupio je Belvedere za 12,2 mlijuna eura. No, hrvatsko-engleski podzuetnik Zvonko Stojević stavio je zabilježbu na hotel, smatrajući da se u procesu prodaje nisu poštovala njegova vlasnička prava.

Poslije više godina na sudovima, početkom srpnja donesena je pravomoćna presuda u Vekselbergovu korist, što znači da se jedno od najspektakularnijih ulaganja u hrvatski turizam napokon može početi realizirati. Hotel Belvedere otvoren je 1985.godine, te je odmah postao okupljalište ondašnje jugoslavenske estradne, sportske i poslovne elite.

Početkom rata se, zbog svog strateškog položaja na izbočenoj stijeni preko puta Lokruma, pretvorio u važan borbeni položaj hrvatskih oružanih snaga, pa je u borbama teško oštećen. Radi kompliciranih vlasničkih odnosa, na kosturu Belvedera dvadesetak se godina ništa nije radilo, dok ga naposljetku, nije kupio Viktor Vekselberg, jedan od najbogatijih ruskih tajkuna koji je u Dubrovniku prije desetak godina otvorio retoran Gil’s (današnji 360).

Arhitektonski planovi za novi Belvedere izgledaju prilično impresivno, Projekt potpisuje studio 3LHD, koji je u dizajnirao i novootvoreni One Suite Hotel u Srebrenom, najbolje Maistrine hotele u Rovinju te nedavno dovršeni veliki hotel u Kini. Belvedereov je tim nedavno pojačan menadžerom iz legendarnog švicarskog hotela Dolder Grand, a ljudi upućeni u projekt tvrde kako će novi Belvedere biti uvjerljivo najluksuzniji hotel na hrvatskoj obali.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Zašto uopće nije jednostavno skuhati dobru šalšu od svježih rajčica i kako uspjeti

Šalša je jedno od onih jela. Nema najbolje,…

KLASA 2017. Četiri zagrebačka fine dining restorana koji zaista zaslužuju tu oznaku

Fine dining, ukratko, podrazumijeva visoku razinu svih aspekata…

5 zagrebačkih restorana koji nude najbolju vrijednost za novac

Naša top lista lokala koju isporučuju najbolju vrijednost…

12 opsesija koje pokreću dobre chefove

Chef Paul Sorgule jedan je od najboljih pisaca među…

LOŠE STRANE HRVATSKE HOTELSKE INDUSTRIJE Od pogrešne kategorizacije do ponude hrane i pića

Ova sezona, više je  nego očigledno, srušit će…

Evo kako prepoznati dobre restorane na obali (i drugdje) 

Prošli tjedan objavili smo mali vodič za identificiranje…

Komentirajte