SPIRITED AWARDS Ovo su najbolji svjetski barovi, barmeni i pića za 2017.

Ovih dana na specijaliziranim se medijima ponovno vodi rasprava o Tales of the Cocktail, najvećem eventu industrije jakih pića. Tales of the Cocktail godinama je bio kultna stvar u barskom svijetu, započet kao serija seminara i skupova za profesionalce, s eksplozijom craft koktela i barova postao je mainstream, masovni komercijalni festival koktela koji je ove godine vodio komičar Michale Ian Black, a nastupali su Snoop Dog i članovi Major Lazera. Kao što se dogodilo s SXSW i drugom neovisnim okupljanjima, Tales of the Cocktail prolazi očekivanu evoluciju. I, kao i mnogi prije njega, riskira otuđenje upravo one zajednice koja ga je stvorila. Jedan od glavnih faktora rasta (i promjene) za ovaj event je najveća konsolidacija u industriji pića ikada. Divovi poput Diagea, Bacardija, Camparija i Pernod-Ricarda gutaju neovisne proizvođače i događaje poput ovoga mijenjaju do neprepoznatljivosti. No, Tales of the Cocktail i dalje ima popriličan kredibilitet među barmenima i ljubiteljima koktela, još je jedan od najvažnijih i najpraćenijih događaja. Štoviše, konkurencija za njihovu nagradu Spirited Awards nikad nije bila veća, a procjene ključnih trendova više čitane. Evo koji su barovi, barmeni i pića pobijedili ove godine.

SPIRITED AWARDS 2017. – GLOBALNE KATEGORIJE

Najbolji bar na svijetu – Dandelyan – London

Nagrada za životno djelo – Charles Schumann

Najbolji mentor  – David Wondrich

Najbolja lista koktela  – Trick Dog – San Francisco

Najbolje novo piće ili sastojak za koktele  – ITALICUS – Rosolio di Bergamotto – Italija

Najbolja selekcija pića – Canon: whiskey and bitters emporium – Seattle

 

SPIRITED AWARDS 2017. – MEĐUNARODNE KATEGORIJE

Barmen godine  – Shingo Gokan – Šangaj

Najbolji bar  – Black Pearl – Melbourne

Najbolji barski tim – Dandelyan – London

Najbolji brend ambasador  – Camille Ralph Vidal za St. Germain

Najbolji high volume bar – Trailer Happiness – London

Najbolji restoranski bar  – Tippling Club – Singapur

Najbolji hotelski bar – Dandelyan at the Mondrian – London

Najbolji novi bar – Swift – London

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Kako očuvati svježu ribu u hladnjaku tako da je možete koristiti i sirovu

Riba je najbolja kad se pripremi svježa, čim…

LJETO 2017. Najbolji hoteli na sjevernom Jadranu

Na hrvatskoj se obali svake godine otvori po…

Ovaj neobični rižoto braće Costardi radi se s redukcijom piva i kavom

Postupak za ovaj rižoto nije standardan, radi se…

Čestitamo Godinu pijetla. Evo koja vina dobro idu uz tipična kineskoeuropska jela

Kina je sinoć ušla u Godinu pijetla. Kineske…

Jakovke kapice a la Thomas Keller – klasičan francuski bistrološki recept u američkoj izvedbi

Kako bismo završili našu aktualnu bistrološku trilogiju, odlučili…

U Zagrebu nema nijedne vrhunske roštiljarne. Evo 5 solidnih

Roštiljarne su unatrag šest ili sedam godina-što se,…

Komentirajte