Ručali smo u novom zagrebačkom restoranu Witness, kojem treba još beskrajno puno rada

Witness na Zrinjevcu službeno se otvorio u subotu 25.veljače, poslije višetjednog mekanog uigravanja, kad je restoran radio samo navečer. Zagrebačka restoranska publika očekivala je Witness s puno znatiželje, s obzirom na renomre chefa Tonija Ercega , koji je u Zagreb došao s Korčule, iz luksuznog butiknog hotela Lešić Dimitri. Witnessov je jelovnik vrlo kratak( i još nije isprintan). Ručak smo počeli izvrsnim, debelim i mineralnim kamenicama. Velika je šteta što tako malo zagrebačkih restorana drži kamenice u ovo doba godine, kad su te veličanstvene školjke u najboljem gastronomskom stanju.

Na meniju Witnessa je i Ercegovo potpisno jelo, izvrsni ragu od sipe s kremom od krumpira i crnim tartufima, koji smo imali prilike kušati ove zime na Gipsy Table večeri. Poslije savršenih oštriga, nastavili smo s pastom sa školjkama i rakovima, i fileom brancina.

Tu su se već pojavili problemi. Umak za tjesteninu bio je prepun okusa ljuski od škampa što je, naravno, odlično. Nadalje, kunjke su taj tanjur učinile i teksturalno i aromatski atraktivnim. Međutim, samo je tijesto bilo barem minutu i pol prekuhano. Veliki lubinov file sjajno je izgledao, imao odličan okus ali…Zaista je neobično da smo umjesto hrskave dobili onu ljigavu, nejestivu kožu. Takva se tehnička greska ne bi smjela događati kuhinjama koje vodi chef Ercegove reputacije. Naposljetku, mislimo da je pogrešno uz ribu servirati smrznuti bob, umjesto nekog svježeg divnog zimskog povrća, kojima tržnice upravo obiluju. Dojam je popravila slasna torta od čokolade i naranči.


Vinska karta sasvim je korektna, s dobro izabranim best of hrvatskih vina( od Tomčeva rizlinga do pošipa Nerica) i sa zaista niskim cijenama: ponešto vrhunskih buteljki košta samo 160 kuna. Ambijent u Witnessu definiran je neobičnim, blago rečeno kičastim uređenjem. Ozbiljni restorani ne odlikuju se viškom jeftinih fluorescentnih materijala. Toni Erceg može jako, jako dobro kuhati. No, Witnessu je neoohodno još puno, puno rada.

WITNESS
Amruševa 1, Zagreb

HRANA 3/5 POSLUGA 3/5 AMBIJENT 2/5
sve kreditne kartice

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

10 hrvatskih chefova koji su obilježili 2016.godinu

Ovo nije lista deset najboljih hrvatskih kuhara.Takvu bi…

16 najboljih filmskih scena o hrani u čast dodjeli Oscara

Povodom dodjele Oscara odabrali smo svoje omiljene filmske…

Jakovke kapice a la Thomas Keller – klasičan francuski bistrološki recept u američkoj izvedbi

Kako bismo završili našu aktualnu bistrološku trilogiju, odlučili…

Sjajno uređeni novi zagrebački restoran El Toro otvara se za dva tjedna. Pogledajte kako izgleda

Novi restoran El Toro koji se uskoro otvara…

SAN ROCCO ZA KULT PLAVE KAMENICE Tri ozbiljna recepta s divljim šparogama koja možete skuhati kod kuće

Nema važnijeg vjesnika proljeća u Istri od divljih…

Legendarni pariški hotel Crillon otvara se nakon četiri godine renoviranja

Radovi su trajali dvostruko dulje nego što je…

Komentirajte