Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ana Roš je upravo proglašena Najboljom kuharicom na svijetu za 2017.

ana-ros-g

Chef Ana Roš iz Hiše Franko u Kobaridu, proglašena je najboljom ženom chefom na svijetu u prestižnom izboru San Pellegrina. Lani je tu titulu nosila Dominique Crenn, a prije nje sjajna Helene Darroze.

“Iako u Sloveniji nema Michelinovh zvjezdica i zemlja je donekle u sjeni kulinarskih uspjeha svojih susjeda Italije i Austrije, Roš je Hišu Franko dovela na globalnu gastronomsku pozornicu i zaslužila mjesto među najboljim kuharima na svijetu. Ugodni obiteljski restoran u idiličnom selu iznad doline Soče, danas privlači goste iz cijeloga svijeta, koji žele probati jedinstvene tasting menije Ane Roš”, stoji u obrazloženju San Pellegrina.

Ana Roš je samouka kuharica koja je kuhinju Hiše Franko preuzela je zbog ljubavi, kad je sa suprugom Valterom odlučila preuzeti gostionu njegove obitelji i prekinuti školovanje za diplomatsku profesiju u Ljubljani. Isprva bez velikih ambicija i bez gotovo ikakvog znanja o kuhanju, Roš je s godinama postala jedan od najzanimljivijih i najboljih chefova u Europi. Dvadeset godina kasnije, Hiša Franko postala je svjetski poznati restoran, Ana Roš je dobila epizodu u Netflixovoj hit seriji Chef’s Table, a kolege su je ovih dana proglasili Najboljom ženom chefom na svijetu. U Hiši Franko smo ručali u studenom. To je izuzetno prijateljsko, neformalno mjesto u bajkovitom krajoliku, gdje vas dočekuju kao da ste dio tima. Ana Roš kuha s toliko talenta, preciznosti i profinjenosti u slaganju okusa da bi u bilo kojoj zemlji gdje Michelin ocjenjuje, Hiša Franko lako imala dvije zvjezdice.  Našu recenziju Hiše Franko možete pročitati OVDJE

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.