Korica je prva pekarnica koja je u Zagrebu počela prodavati kruh i peciva napravljena s pravim domaćim starterima, maslacem i bez aditiva. Do danas, na gradskoj sceni kvalitetnih kruhova uspio joj se pridružiti samo Bread Club. Koliko Zagrebu nedostaje dobrih pekarnica pokazuje činjenica da obje firme za nekoliko mjeseci otvaraju nove lokale – Bread Club negdje na Langovom trgu, a Korica u Martićevoj ulici.
Pekarnica Korica otvorena je na Zelenom valu u studenom 2016. godine. Nakon manje od tjedan dana, bili su hit i radili puonm parom. Specijalisti za ražene sourdough kruhove, brioše i cruffine (hibride kroasana i muffina punjene kremom), Koričin tim koji vodi osnivačica Ivana Urem Marhonić, surađuje i s nizom zagrebačkih restorana. Bude li sve po njihovim planovim, Korica u Martićevoj trebala bi se otvoriti do 1. ožujka. Kultura boljeg kruha širi se sporo ali uporno.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.