U četvrtak popodne posjetili smo gotovo posve uređeni prostor
bistroa Duck u Teslinoj ulici. Duck bi se trebao otvoriti početkom idućeg tjedna, premda se još nedavno kao prvi radni dan najavljivao ovaj petak, 24. ožujka. No, s restoranima je nužno tako: svi i uvijek bar malo kasne u polasku. U Ducku, dakle, nema formalnih stolova nego prostorom dominiraju dugi šankovi i visoke stolice. Lijevo od ulaza nalazi se velika crna ploča na kojoj će biti ispisana ponuda dnevnih jela.
Sa stropu će, pak, visiti table s a la carte ponudom.
Duck će držati samo kućna vina
Na samom kraju ovog uskog prostora, prema kuhinji, nalazi se šank predviđen za Chef’s Table. Jelovnik i cijena Chef’s Tablea bit će ispisani na bijeloj ploči. Polica blizu iznad šanka blizu ulaza, rezervirana je za Duckova kućna vina i za profesionalne iskaznece vinara koji ih proizvode. Riječ je o nekima od nauglednijih domaćih vinara, poput Ivice Matoševića. Duck je drugi restoran
Borne Janeša, vlasnika uspješnog bistroa
Pod Zidom.
Ideja Ducka jest da kuha srčanu, neformalnu i ne skupu hranu u prijateljskom, šankerskom ambijentu gdje se ne primaju rezervacije. S obzirom na atmosferu znatiželje i entuzijazma koja vlada zagrebačkom restoranskom industrijom, bistro Duck, u strogom centru Zagreba preko puta Carpaccia, naprosto bi morao uspjeti.