
Esplanadini dočeci Nove godine redovito spadaju među najluksuznije, najzabavnije i najciviliziranije u Hrvatskoj. Esplanade se i ove godine posebno potrudila da hotelsku proslavu Nove godine učini malo spektakularnijom od samog grada u kojem je otvorena prije točno sto godina. Gosti će u Esplanadu ulaziti po crvenom tepihu, uz potoke pjenušca.


Ana Grgić Tomić, najsofisticiranija hrvatska banket chefica, za ovo Silvestrovo pripremila je dosad najluksuzniji meni koji smo vidjeli na bilo kojem zagrebačkom dočeku Nove godine. Primjerice, sekcija pozdrava iz kuhinje sadrži tartar od wagyua s tartufima i poširanu kamenicu sa shisom. Meni od šest slijedova otvara se oscietra kavijarom na tartu od čičoka. Novogodišnji meni gospođe Grgić Tomić leksikon je najprominentnijih sastojaka visoke gastronomije: tu su još hlapova kliješta, gusja jetra, biftek i puno tartufa, koji se provlače kroz različita jela. Desetno je poglavlje hedonističko i svečano.


Esplanade je ove godine priredila poseban jelovnik i specijalni zabavni program za djecu, tako da se doček Nove 2026. može pretvoriti u obiteljski provod. Doček Nove godine u zagrebačkoj Esplanadi košta 295 eura po osobi. Novogodišnji paket, koji uključuje i spavanje u legendarnom hotelu, košta 799 eura za dvoje. S ovom razinom vrijednosti za novac, Nova godina u Esplanadi spada u žanr priuštivog luksuza.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.