Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

UGLAVNOM NOVI POREDAK Šest najboljih zagrebačkih pizzeria za 2025. godinu

Scena pizzeria u Zagrebu ove je godine doslovno eksplodirala: pizzerije se otvaraju u centru i u predgrađima, uglavnom rade veoma dobro, a kvaliteta je standardno visoka, osobito kad je riječ o napoletanama.

Pizze u Zagrebu postale su toliko dobre da ih je lakše rangirati po maštovitosti nadjeva i kvaliteti sastojaka nego po tijestu koje je skoro uvijek izvrsno. Uža lista najboljih zagrebačkih pizzerija (šira bi zahtijevala dvadesetak imena) sadrži čak tri otvorene ove godine.

1. Franko’s Pizza & Bar, Branimirova, Darwinova

frankos-pizza-2

Drugu godinu zaredom Franko’s je ušao među dvadeset najboljih europskih pizzeria izvan Italije, što znači da prirodno zauzima prvo mjesto na ovoj listi. Frankov zimski specijal Dear Deer, pizza s ciklom i jelenom, jedna je od najoriginalnijih koje smo probali u Hrvatskoj.

2. Al Dente, Bogovićeva, Veslačka, Sesvetska

Al Dente peče fenomenalan canotto, pizzu visokih prozračnih rubova. Al Dente, međutim, ima problema s definicijom brenda: na jednoj je lokaciji klasična pizzeria, na drugoj bistro, a na trećoj pizzeria s pekarnicom. Rovinjski Al Dente loš je primjer lažnog fine dininga.

3. Shango, Krčelićeva

U neuglednom lokalu blizu bolnice Sveti Duh, filmaš Tom Shango uz pomoć poznatih zagrebačkih chefova poput Kristiana Godinića, priprema gastronomski iznimno uzbudljive pizze. Pizza s XO umakom spektakularna je i senzacionalna.

4. Pizzeria 14, Kalinovica 2, Knežija

Pizzeria Ljupke Gojić u samo je dva tjedna postala najvruće mjesto u Zagrebu. Riječ je, naravno, o uobičajenoj reakciji zagrebačke pomodne publike na nova mjesta koja joj se čine zanimljiva. Međutim, Četrnajstica ima i jake sadržajne adute: na pizzu se, među ostalim, stavljaju jamon iberico i škampi.

5. Karijola, Vlaška, Kranjčevićeva

karijola2019-picante

Karijola je i dalje hrvatski šampion u žanru tankih, vrlo hrskavih pizza. Karijola postoji dulje od dvadeset godina i jednako je dobra već dva desetljeća.

6. Molino, Kaptol Centar

Na terasi Kaptol Centra dugo je godina radio restoran Frida, koji je svakih šest mjeseci mijenjao žanrove. I sve su verzije Fride propadale, dok se Frida nije pretvorila u Molino. Indexov specijalist za pizze dr. Dragan Maloševac, posebno ističe prozračno, dugo fermentirano tijesto i nadjev s narom, pečenom bučom i pancetom. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.