
Esplanadin Le Bistro relativno sporo mijenja jelovnike. Što se, međutim, kompenzira malim sezonskim menijima, posvećenim sastojku koji je u određenom trenutku na vrhuncu sezone. Pa tako Bistro ovoga tjedna počinje s Danima vrganja.
Trajanje Dana vrganja zavisit će o dostupnosti svježih vrganja. Chefica Ana Grgić Tomić za Dane vrganja pripremila je lagano pečene vrganje s pestom od lješnjaka i toplom kremom od briea i meda, hrskavu torticu od vrganja s pjenom od vrganja, ukiseljenim lučicama i prahom od kadulje, i klasični kremasti rižoto od vrganja s prženim ružmarinom.
Le Bistro uz vrganje predlaže bijelu i crnu vinsku pratnju. Kolarićev Sivi pinot i Krauthakerov Chardonnay trebalo bi se dobro složiti s rižotom, dok Tomazov Teran Barbarossa i Korakov Crni pinot odlično idu uz vrganje s lješnjacima i torticu od vrganja.
Početkom jeseni i niz drugih zagrebačkih restorana fokusira se na vrganje, pa Kristijan Godinić u Vinodolu kuha juhu od vrganja, tart s vrganjima i Latusovim sirom Veli Jože, dok uz tekući spider steak poslužuje kremu od vrganja.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.