
Hidden, prvi privatni projekt chefa Denija Srdoča, duže je vrijeme jedan od najboljih hrvatskih bistroa. Hidden je doslovno preokrenuo riječku gastronomsku scenu, a nemalu ulogu u toj operaciji je imao chef Željko Vukićević, koji je od samih početaka bio glavni chef restorana.
Prije dva mjeseca, chef Vukićević je napustio Rijeku i Hidden da bi otvorio obiteljski restoran u Crnoj Gori. Odlazak glavnog chefa je ogroman udarac za Hidden. Vukićević je imao dovoljno veliku hrabrost i talent za okuse u pojedinim jelima koja se prije njegova dolaska nisu mogla probati u Rijeci. A na Kvarneru nema previše slobodnih chefova koji bi mogli zamijeniti Vukićevića, ali Srdoč i Hidden uspjeli su pronaći rješenje.

Chef Domagoj Klečina riječkoj se publici predstavio na Vukićevićevoj oproštajnoj večeri i nakon nekoliko tjedana prilagodbe predstavio novi jesenski jelovnik najboljeg riječkog restorana. Može li s promjenom u kuhinji Hidden zadržati taj status? Hidden je danas dobar restoran s tehnički dobrim jelima, pokojim uzbudljivim tanjurom i izvanrednom vinskom listom.

Međutim, s ovim jesenskim jelovnikom Hidden je napravio korak unatrag što se tiče uzbudljivosti i prezentacije. Počnimo s tartarom. Tartar je oduvijek bio Hiddenova podloga za kreativne sezonske varijante. Hidden je uvijek radio neke od najukusnijih i najoriginalnijih tartar biftek au Hrvatskoj. Sinoć nas je tartar razočarao. Iako je bio zanimljivo začinjen dukkhom i umakom od estragona, nedostajalo mu je svježine i imao je tupast okus.




Slično je bilo i s bruschettama sa zelenom salsom, paprikom i inćunima. Jelo je bilo donekle naporno jesti, iako sastojci u teoriji funkcioniraju zajedno. Ostala jela su već bila bolja. Zapečeni kimchi kelj je trenutno najbolje jelo u novom Hiddenu. Kelj je također bio začinjen dukkhom, koja mu puno bolje odgovara nego tartaru.

Vratina crne slavonske svinje s gljivama i raguom od povrća bila je dobra, ali opet je nedostajalo više hrabrosti u izvedbi, okusi nisu dovoljno izražajni. Deserti su neočekivani. Rožata je bila fantastična, s notom ruže i jako dobrom bazom, dok baklava nije u potpunosti uspjela. Baklava je zanimljiv izbor za restoranski desert jer s ne viđa često, ali u Hiddenu je bila prosječna. Uspkros kritikama Hidden nije loš restoran, ali nam se čini da više nije među vodećima u Hrvatskoj. Novim chefovima naravno treba prilagodbe i čini se da je tako i ovdje. Uz jela smo pili Sancerre Vincenta Pinarda, refošk Milana Budinskog i sherry španjolske kuće Valdespino, sve izvanredne preporuke Hiddenovih sommeliera. Račun smo platili 150 eura.
Ulica Andrije Medulića 8, Rijeka
HRANA -4 VINO 4 SERVIS -4 AMBIJENT -4

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.