
Dugootočka Villa Nai, tri Michelinova ključa, najviše hotelsko priznanje na svijetu, nije dobila samo zbog veličanstvene arhitekture, luksuznog uređenja i jako dobrog servisa. Villa Nai jedina je u Hrvatskoj dobila tri Michelinova ključa i zato što njeni vlasnici Nives i Goran Morović redovito posjećuju najbolje restorane i hotele u Europi, pa točno znaju kako izgleda najuži vrh globalne hotelske i restoranske scene.

Tako su Morovići nedavno posjetili pariški Pierre Gagnaire, elitni restoran utemeljitelja molekularne gastronomije, da bi prošli tjedan večerali u Casa Maria Luigia u Modeni. Casa Maria Luigia malo je luksuzno imanje legendarnog Massima Botture, najvažnijeg talijanskog chefa 21. stoljeća. Casa Maria Luigia ima tri Michelinova ključa baš kao i Villa Nai. Kao i Villa Nai, Casa Maria Luigia ima dva restorana: “casual“ Al Gatto Verde i fine dining restoran Francescana at Luigia.












Goran Morović rezervirao je stol tjednima unaprijed; meni koji košta 330 eura po osobi naplaćuje se u trenutku rezervacije. Restoran ima samo 24 mjesta, raspoređena oko četiri zajednička stola, što znači da neizbježno večerate s ljudima iz drugih dijelova svijeta koje nikad niste upoznali.
Meni se sastoji od Botturinih klasika, poput Pet tekstura parmezana, bifteka Rossini pojačanog tartufima i kavijarom i slavnog deserta pod imenom Ups! Ispala mi je pita od limuna. Vlasnik Ville Nai bio je oduševljen večerom, koju je u otvorenoj kuhinji pripremao osobno Massimo Bottura. Pouka je jasna: možete postati najbolji jedino ako se stalno, uživo, oduševljavate najboljima u svom poslu.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.