Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Probali smo novo Mlado ulje braće Chiavalon. Neobično je blago i elegantno

Mlada maslinova ulja uglavnom su neobuzdano intenzivna, žestoko pikantna i visokopolifenolna. Na famoznoj “skali” od tri kašlja ona katkad izazivaju četiri. Jučer se na promociji novog ulja braće Chiavalon, održanoj u prepunom Mivinom bistrou u Strojarskoj ulici u Zagrebu, nismo ni jednom zakašljali. Redovito pratimo Chiavalonovo Mlado i još nam se nikad nije dogodilo da nas nije natjeralo na kašalj.

Novo Mlado, napravljeno od bjelice, leccina i rossignole, miriše intenzivno zeleno, svježe, donekle voćno, umjereno je gorko, netipično blago i neobično elegantno za novo ulje. Novo Mlado živi je dokaz da i maslinova ulja, kao i vino, precizno odražavaju značajke berbe: ovogodišnja je berba dala manje maslina, ali s bitno većim randmanima i s manje pikantnosti u okusu.

Predstavljajući novo Mlado, Tedi Chiavalon rekao je da bi se već za mjesec dana moglo približiti Ex Albisu, najpoznatijem, klasičnom brendu Chiavalonovih ulja.

Novo Mlado fino se složilo s prvom kolaboracijom braće Chiavalon i Boogie Bakery. Boogie je, naime, od integralnog pšeničnog brašna i od pirovog brašna Sandija i Tedija Chiavalona, uz dodatak maslinova ulja, ispekao izvrsne tamne “focaccie” bogata okusa i ugodne, čvrste a mekane teksture. Ovaj slasni kruh prodavat će se u zagrebačkim Boogie Lab lokalima.

Na promociji Mladog u Mivi posluživali su se sirevi žminjske obiteljske mljekare Latus i vina kuće Franc Arman. Novo Mlado dočekano je s puno entuzijazma. Dolazak prvih novih maslinovih ulja jedna je od najvažnijih istarskih i hrvatskih gastronomskih svečanosti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.