
Hrskava izvana, sočna iznutra – ova štrudla spaja domaće okuse trešanja, badema i smeđeg maslaca u klasični ljetni deser. Tanke kore ručno vučenog tijesta pune se slatko-kiselim trešnjama i nježnom kremom od badema i bijele čokolade, a sve se dodatno obogaćuje aromatičnim smeđim maslacem. Za kraj, malo reduciranog sirupa od trešanja i štrudla je spremna za serviranje. Ovaj recept za štrudl od trešanja dala nam je krčka slastičarka Natalija Mrakovčić, koja je nakon rada u Boškincu, Nebu i Vili Rova, nedavno u Krku otvorila slastičarnicu Pier.
Pomiješajte sve sastojke i mijesite dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Pokrijte i pustite da odmori najmanje sat vremena.
Sve zajedno pomiješajte i ostavite da odstoji barem 30 minuta. Zatim ocijedite trešnje, a tekućinu kuhajte dok se ne reducira na pola – tako ćete dobiti fini preljev za kraj.
Zagrijte mlijeko s maslacem i šećerom. Umutite jaje i pažljivo ga dodajte u smjesu, pa kuhajte do 84°C, uz stalno miješanje. Umiješajte bademe i čokoladu. Pustite da se hladi najmanje 3 sata.
Otopite maslac na srednje jakoj vatri i kuhaje dok ne dobije zlatnosmeđu boju i miris lješnjaka. Maknite s vatre i kratko ohladite.
Narežite na deblje kriške i poslužite toplo, preliveno sirupom od trešanja.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.