Chefica Natalija Mrakovčić nije imala uobičajeni karijerni put. Kako i sama priznaje, više voli slanu hranu nego slatku. U dosadašnjoj karijeri radila je u nekima od najboljih restorana u Hrvatskoj, poput paškog Boškinca, riječkog Neba i Vile Rove u Malinskoj. U svim restoranima radila je zapravo na stanicama za jela koja nisu deserti, osim u Vili Rovi. U kojem se trenutku to promijenilo, ni sama nije sigurna. No, odlučila je usavršavati zanat u jednom od najboljih hrvatskih lanaca craft pekarnica, Noel Bread & Deli. Nakon toga odlučila je krenuti svojim putem i vratiti se u rodni kraj, na otok Krk.
Krk, kao ni ostatak Kvarnera, nema velik izbor zaista dobrog kruha. Dok se u Zagrebu craft pekarnice otvaraju na svakom koraku, Rijeka, njezina okolica i otok Krk imaju samo jednu – Babushku vlasnice Petre Dragojlović. Međutim, Babushka je još u fazi dark bakery, pa nema vlastiti prodajni prostor. Pier Natalije Mrakovčić to ispravlja.
Pier je otvoren na krčkoj rivi, pokraj autobusnog kolodvora, i zamišljen je kao izložbeni i prodajni prostor inspiriran skandinavskim minimalističkim dizajnom, s naglaskom na prirodne materijale. U petak navečer chefica Mrakovčić predstavila je široj publici svoj prvi samostalni projekt, koji vodi s majkom. Pier prodaje sourdough kruh, peciva poput kroasana, pain au chocolat, maritozza, lemon pound cakea i sendviče koje sami pripremaju.
Na otvorenju smo probali nekoliko proizvoda, a najbolji dojam u ostavili kroasani, iznimno dobro napravljeni, sa slojevitim tijestom i izvrsnim čokoladnim punjenjem. Odlični su bili i sendviči, posebno sendvič s porchettom, pecorinom, marmeladom od rajčice i tapenadom od maslina. Pieru zasad nedostaje jedino specialty kava. I bez toga Pier bi trebao postati jedno od najpopularnijih mjesta na otoku.
Na Krku, naime, nema mnogo dobrih hotela, pa gosti uglavnom odsjedaju u apartmanima koji ne nude doručak. Stoga je najjednostavnije iz apartmana svratiti po kvalitetne proizvode u lokalnu craft pekarnicu. Neki od proizvoda iz Pierove ponude nude i više od brzinskog doručka – sendviči su dovoljno veliki za marendu. Gastronomska ponuda na Krku posljednjih se godina konstantno razvija i modernizira, upravo kako naš najveći otok i zaslužuje. Pier je živi dokaz te tvrdnje.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.