Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KRK JE DOBIO PRVU CRAFT PEKARNICU Pier pastry chefice Natalije Mrakovčić mogao bi postati najpopularnije mjesto na čitavom otoku.

Chefica Natalija Mrakovčić nije imala uobičajeni karijerni put. Kako i sama priznaje, više voli slanu hranu nego slatku. U dosadašnjoj karijeri radila je u nekima od najboljih restorana u Hrvatskoj, poput paškog Boškinca, riječkog Neba i Vile Rove u Malinskoj. U svim restoranima radila je zapravo na stanicama za jela koja nisu deserti, osim u Vili Rovi. U kojem se trenutku to promijenilo, ni sama nije sigurna. No, odlučila je usavršavati zanat u jednom od najboljih hrvatskih lanaca craft pekarnica, Noel Bread & Deli. Nakon toga odlučila je krenuti svojim putem i vratiti se u rodni kraj, na otok Krk.

Krk, kao ni ostatak Kvarnera, nema velik izbor zaista dobrog kruha. Dok se u Zagrebu craft pekarnice otvaraju na svakom koraku, Rijeka, njezina okolica i otok Krk imaju samo jednu – Babushku vlasnice Petre Dragojlović. Međutim, Babushka je još u fazi dark bakery, pa nema vlastiti prodajni prostor. Pier Natalije Mrakovčić to ispravlja.

Pier je otvoren na krčkoj rivi, pokraj autobusnog kolodvora, i zamišljen je kao izložbeni i prodajni prostor inspiriran skandinavskim minimalističkim dizajnom, s naglaskom na prirodne materijale. U petak navečer chefica Mrakovčić predstavila je široj publici svoj prvi samostalni projekt, koji vodi s majkom. Pier prodaje sourdough kruh, peciva poput kroasana, pain au chocolat, maritozza, lemon pound cakea i sendviče koje sami pripremaju.

Na otvorenju smo probali nekoliko proizvoda, a najbolji dojam u ostavili kroasani, iznimno dobro napravljeni, sa slojevitim tijestom i izvrsnim čokoladnim punjenjem. Odlični su bili i sendviči, posebno sendvič s porchettom, pecorinom, marmeladom od rajčice i tapenadom od maslina. Pieru zasad nedostaje jedino specialty kava. I bez toga Pier bi trebao postati jedno od najpopularnijih mjesta na otoku.

Na Krku, naime, nema mnogo dobrih hotela, pa gosti uglavnom odsjedaju u apartmanima koji ne nude doručak. Stoga je najjednostavnije iz apartmana svratiti po kvalitetne proizvode u lokalnu craft pekarnicu. Neki od proizvoda iz Pierove ponude nude i više od brzinskog doručka – sendviči su dovoljno veliki za marendu. Gastronomska ponuda na Krku posljednjih se godina konstantno razvija i modernizira, upravo kako naš najveći otok i zaslužuje. Pier je živi dokaz te tvrdnje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.