Restaurora Barealis nije naziv pun tipfelera, niti ime koje je došlo iz bilježnice Lewisa Carrolla. Restaurora Barealis restoran je i bar novootvorenog hotela Stellar u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Ime hotela objašnjava egzotični naziv bara i restorana.
Restaurora Barealis uvjerljivo je najspektakularnije uređeni lokal u Vlaškoj ulici, između Kvatrića i Draškovićeve. Restaurora je monokromatska, toliko bijela da bjelina bode u oči i stvara ugođaj koji može asocirati na SF filmove i serije. Jednom kad uđete u Restauroru, dugo ćete je pamtiti.
Restaurora Barealis radi cijeli dan. Menije je sastavio veliki Jeffrey Vella, chef Cap Aurea i korporativni chef Maistre, vlasnice Stellara. Meni za doručak sastoji se od desetak jela po cijenama od 6 do 13 eura. Uz uobičajene sastojke za doručak, poput poširanih jaja, talijanskih pršuta i kobasica, dimljenog lososa i voća, meni za doručak, koji se poslužuje cijeli dan, sadrži i par posve originalnih opcija, poput veganske kajgane od tofua s pivskim kruhom.
Meni za ručak sadrži 12 jela, uglavnom jeftinijih od 20 eura, s iznimkom bifteka koji košta 35 eura. Parmigiana, međutim, košta 8 eura, salata Caesar 14, a ne baš mali burger od vrhunske T-Boneove odležane govedine košta 16 eura, sa svim prilozima.
Vinska karta uglavnom je hrvatska, s nizom dobrih vina po korektnim cijenama, pivska lista sadrži i Zmajsko, San Servolo i Fakin. Kokteli koštaju između 10 i 13 eura.
Karti pića Restaurore Barealis možemo prigovoriti jedino nerazumnu cijenu šampanjca, koji košta 25 eura za čašu. Nitko razuman više ne želi plaćati 25 eura za čašu radnog, non-vintage šampanjca. Posebno je zanimljivo da u Sheratonu, skupljem hotelu iste tvrtke, koji je od Stellara udaljen najviše deset minuta hoda, čaša šampanjca košta 13 eura. Pa zato u Stellaru nećemo naručivati šampanjac. Ali ćemo sasvim sigurno često svraćati u najbolje uređeni lokal u Vlaškoj ulici.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.