Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RASKOŠNA VRIJEDNOST ZA NOVAC Madirazzin Dingač Selection iz 2015. elegantni je dokaz da velike male plavce treba piti poslije duljeg odležavanja

Dingači Tončija Madirazze, najvećeg pelješkog privatnog vinara, uvijek su bili svježiji, elegantniji i lakopitkiji od velike većine vina s oznakom Dingač, ne računajući sjajna balansirana Toljeva vina. Madirazzini Dingači nikad nisu bili opterećeni agresivnim taninima, nikad nisu bili sirupasti i rijetko su prelazili 15 posto alkohola. Stoga je logično da se vrlo dobro prodaju u restoranima: u El Toru i Maredu su među najpopularnijim crnim vinima koja se toče na čaše, a Maredo i El Toro spadaju među najpopularnije restorane u Zagrebu.

Madirazzini Dingači iz viših linija imaju još jednu stratešku prednost. Oni dolaze na tržište u trenutku optimalne zrelosti. Ovih smo dana probali Dingač Selection iz 2015. godine, živi dokaz da velika vina od malog plavca treba piti poslije desetak godina. I mnogo više. Madirazzin Dingač pun je slasnog crnog i crvenog voća i prepoznatljivih aroma vruće zemlje, s posve glatkim, nenametljivim taninima koji mu omogućuju da još dugo odležava.

Vino je precizno balansirano, s gotovo baršunastom teksturom, vrlo dugim voćno-vinskim završetkom i ugodno integriranih 15 posto alkohola. Madirazzin Dingač Selection treba piti uz klasični biftek, tartar biftek, umjereno odležane steakove, plavoperajnu tunu i janjetinu s ražnja. Cijena je smiješno povoljna s obzirom na kvalitetu: ovo izvrsno desetogodišnje vino može se kupiti već za 29 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.