Dingači Tončija Madirazze, najvećeg pelješkog privatnog vinara, uvijek su bili svježiji, elegantniji i lakopitkiji od velike većine vina s oznakom Dingač, ne računajući sjajna balansirana Toljeva vina. Madirazzini Dingači nikad nisu bili opterećeni agresivnim taninima, nikad nisu bili sirupasti i rijetko su prelazili 15 posto alkohola. Stoga je logično da se vrlo dobro prodaju u restoranima: u El Toru i Maredu su među najpopularnijim crnim vinima koja se toče na čaše, a Maredo i El Toro spadaju među najpopularnije restorane u Zagrebu.
Madirazzini Dingači iz viših linija imaju još jednu stratešku prednost. Oni dolaze na tržište u trenutku optimalne zrelosti. Ovih smo dana probali Dingač Selection iz 2015. godine, živi dokaz da velika vina od malog plavca treba piti poslije desetak godina. I mnogo više. Madirazzin Dingač pun je slasnog crnog i crvenog voća i prepoznatljivih aroma vruće zemlje, s posve glatkim, nenametljivim taninima koji mu omogućuju da još dugo odležava.
Vino je precizno balansirano, s gotovo baršunastom teksturom, vrlo dugim voćno-vinskim završetkom i ugodno integriranih 15 posto alkohola. Madirazzin Dingač Selection treba piti uz klasični biftek, tartar biftek, umjereno odležane steakove, plavoperajnu tunu i janjetinu s ražnja. Cijena je smiješno povoljna s obzirom na kvalitetu: ovo izvrsno desetogodišnje vino može se kupiti već za 29 eura.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.