Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Marino Karinja i njegov tim u KOi baru, bivšem Papagaju, miksaju moderne, komunikativne i originalne koktele po vrlo pristojnim cijenama 

Poslije višemjesečnih radova, koji još nisu potpuno završeni, barmen Marino Karinja prvog je svibnja stavio pločicu s natpisom KOi na svoj novi bar, smješten u ulici Ribnjak 10 preko puta parka Ribnjak u kojem su se svojedobno za potrebe zagrebačke Nadbiskupije zaista uzgajale ribe. Zato je KOi dobio ime po ukrasnom azijskom šaranu, simbolu sreće, napretka i upornosti, lijepoj životinji jarkih boja koju u Kini i u mnogim zemljama jugoistočne Azije drže kao kućnog ljubimca.

Karinja, jedan od najuglednijih hrvatskih barmena, tako je u svom novom baru združio ribe i ptice: KOi je, naime, otvoren u prostoru Papagaja, jednog od najpoznatijih zagrebačkih kafića iz prošlog stoljeća. Stoga je i logično da se prvi koktel na barskoj karti, ukrašenoj šaranom, zove Papagaj. Papagaj je ugodni tropsko citrusni koktel s mangom i bitterom od kave, baziran na bijelom Bacardiju. S liste koja sadrži devet koktela, probali smo još Lost But Found, Medicinu Latinu i Kingston.

Lost But Found je niskoalkoholni aromatični aperitivni koktel s Martinijem, kafir limetom, bergamotom i Three Cents sodom. Medicina Latina snažna je i elegantna, zapravo lakopitka kombinacija tekile El Jimador, mezcala Bruxo X, đumbira i limete.

Najsnažniji je dojam ostavio Kingston, tropska interpretacija Negronija. Kingston se sastoji od Bacardi Caribbean ruma, Martini Bittera i vermoutha, osvježenih kokosovom vodom. Rezultat je impresivan: Kingston počinje slatkim i moćnim tamnim notama ruma, da bi zatim prevladao prilično gorki i svježi bitter: okus je intenzivan, postojan i traje minutama. Riječ je o jednom od najozbiljnijih koktela koji se ove godine mogu popiti u Zagrebu. Među prvih devet Karinjinih koktela nalazi se i jedna od verzija njegove potpisne Sakure, koja je zagrebačkoj publici postala poznata u jednoj svojoj verziji u popularnom restoranu Izakaya. Marino Karinja kaže da će se koktel lista često nadopunjavati.

Kokteli koštaju između devet i jedanaest eura, što je vrlo korektno za tako visoku razinu miksološke vještine i darovitosti. Osim koktela i jakih pića, KOi toči izvrsna vina Dvanajšćak Kozol i jedno bezokusno pivo. Tu su, naravno, i kava i bezalkoholna pića. Do 16 sati KOi radi kao kafić, zatim slijedi pauza, da bi se od 18 sati pretvorio u koktel bar.

KOi je uređen minimalistički udobno, s vrlo lijepim drvenim visokim stolicama i po atmosferi podsjeća na legendarni berlinski bar Wax On. Mjesta u prozoru s pogledom na Ribnjak potpuno su neodoljiva. S KOijem su Ribnjak i Stara Vlaška dobili prvi pravi bar, koji bi morao postati omiljeno noćno ali i dnevno okupljalište.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.