Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Hotelski barovi postali su epicentar zagrebačkog društvenog života. Ovo je pet najboljih

Zagrebu se upravo događa renesansa hotelskih barova. Hotelski barovi danas imaju sličnu društvenu ulogu kakvu su imale tradicionalne kavane prije rata ili početkom devedesetih. Hotelski su barovi, koji imenu usprkos, rade od jutra, postali glavni centri zagrebačkog javnog i poslovnog života.

Zanimljivo je da zagrebački hotelski barovi, uz jednu ili dvije iznimke, nisu osobito skupi. Oni, dapače, mogu biti jeftiniji od skupljih  kafića. Evo liste pet najboljih i najživljih zagrebačkih hotelskih barova

1. Esplanade 1925

Vjenceslav Madić Kishoni

Esplanadin bar nazvan Esplanade 1925 po godini otvaranja najboljeg zagrebačkog hotela, elegantan je prostor u predvorju restorana Zinfandel’s, često premali za sve zainteresirane goste koji onda moraju sjediti u hotelskom atriju. Esplanadin bar poslužuje spektakularne koktele, uključujući ponešto bezalkoholnih i niskoalkoholnih, ima ekstenzivnu vinsku kartu i kuha prave čajeva a ne filter vrećice. U Esplanadinom se baru može sasvim dobro jesti; chefica Ana Grgić Tomić sastavila je meni pun privlačnih snackova. 

2. Canopy Central bar

Bar Hiltonova hotela Canopy kraj Branimir Centra postao je živahni zagrebački dnevni boravak. Canopyjev bar toliko je popularan da u njemu već od jutra katkad nema mjesta, osim za šankom. Zanimljivo je da se u Canopyjevom baru često okupljaju političari, ali i mlađi menadžeri i radnici kreativnih industrija, koji veliki komunalni stol koriste kao ured. Cijene u Canopyjevom baru, lokalu s ultravibrantnom  atmosferom, široko su prihvatljive. 

3. Bar u Sheratonu

Otkako je preuređen, Sheratonov veliki bar u prizemlju doslovno je procvao. Ambijent je jako ugodan, atmosfera energična ali i opuštena, izbor pića vrlo solidan a cijene niže nego što se očekuje od hotela s pet zvjezdica. Osoblje je vrlo ljubazno i prilično kompetentno. Sheratonov je obnovljeni bar značajan dobitak za zagrebački javni život. 

4. Bar u DoubleTree Hiltonu

Bar Oxbo Grilla ugodno je predsoblje istoimenog steakhousea. Oxbo Grill ima najbolju vinsku listu, s najjeftinijim šampanjcima na čaše među svim zagrebačkim hotelskim barovima. Čaša Lansona košta oko desetak eura. Oxbo se može pohvaliti iznimno ljubaznim i profesionalnim osobljem.

5. Bela Caffé u Capitalu

Velika svijetla soba s lijepim pogledima na Jurišićevu ulicu u kojoj se poslužuju pića uz Capitalova bara, često zna biti prilično puna i živahna, što je neobično za manji hotel koji još ne igra prominentnu ulogu na zagrebačkoj javnoj sceni. Bar je svakako najprivlačniji dio Capitalovih javnih prostora, s vrlo dobrim izborom pića i korektnim cijenama. Capital se nalazi na savršenoj lokaciji u renoviranoj palači udaljenoj par minuta hoda od Trga bana Jelačića.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.