Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U zagrebačkom Landsky baru sutra gostuje briljantni Danilo Božović iz Swizzlea, jednog od najboljih barova u Miamiju

Zagrebački Landsky bar nije samo jedan od najpopularnijih gradskih koktel barova, već je i jedan od najaktivnijih kad je riječ o gostovanjima. U Landsky baru su među ostalim gostovali Nico de Soto, Dead And Pardise, Josephine, Apotheca, Silk & Fizz, a sutra njihov šank preuzima miksološka zvijezda Danilo Dacha Božović iz Swizzle Bara u Miamiju.  

Swizzle Bar, kojeg Božović vodi i u kojem je glavni barmen, ove je godine proglašen najboljim barom u Miamiju u izboru Miami New Timesa i jedan je od najpopularnijih barova u gradu. Poznat je po izvrsno balansiranim, neočekivanim koktelima, izboru rumova i energičnoj atmosferi, što će sve Božović sutra prenijeti na okretište zagrebačkih tramvaja u Landsky bar. 

Danilo Dacha Božović karijeru je počeo u Beogradu, gdje je kao 20-godišnjak vodio jedan od najboljih srpskih barova i svoju  barmensku školu Belgrade Bartending Academy 

U New York je preselio 2011. i počeo raditi u legendarnom Employees Only koji je napustio da bi preuzeo poziciju menadžera njihovog drugog bara Macao Trading Co. Kao voditelj Macao Tradinga Božović je napisao je svoju prvu knjigu Barkeep: A Guide To Becoming A Professional Bartender 2016.  Posao ga je zatim odveo u Miami, gdje je otvorio Employees Only Miami i vlastiti bar Swizzle Rum Bar & Drinkery, koji je Time Out 2022. proglasio četvrtim najboljim speakeasyjem u Americi i drugim.

Božović je radio i kao konzultant na nizu barskih projekata, uključujući one u Faena Hotelu u Miamiju, Auberge Hotelu, Shore Clubu, na Andrea Bocelli Production Team Mixology Classu i drugima. Miami Times Božovića uvrštava među 10 najboljih barmena u Miamiju, dok je njegova druga knjiga  Cocktail Academy 2022. proglašena najboljom novom knjigom o barskom biznisu. 

Tim Landsky bara kaže da publika sutra na Božovićevom gostovanju kod njih može očekivati “sunčani duh Miamija i svjetske miksologije” s Božovićevim The Best Of koktelima. Uoči šihte u

Landsky Baru Božović će  održati i ekskluzivni masterclass za profesionalce, na kojem će pokazati svoje tehnike i pristup koktelima.   Gostovanje Danila Božovića organiziraju u suradnji s Coca-Cola HBC Hrvatska. 

Danilo Dacha Božović (Swizzle Rum Bar & Drinkery, Miami)

Landsky Bar, Zagreb

Srijeda 12. lipnja 2024.

19:00 sati

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.