Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Marsecchia, jedini riječki specialty coffee shop, radi jedan od najboljih koktela u gradu. Probali smo Negroni s mezcalom i kavom infuziranim Camparijem

Negroni je najpopularniji i najkonzumiraniji koktel na svijetu. Dio popularnosti uživa i zbog jednostavne recepture, ali jednostavna receptura znači i da ga se lako može uništiti ukoliko se ne napravi stručno. Stoga se zaista dobar Negroni ne može piti na previše mjesta u Hrvatskoj, u Rijeci još i manje.

Marsecchia je najbolji riječki coffee shop, u kojem provodimo dosta vremena jer poslužuje neke od najboljih kava u Hrvatskoj. Otvorena je prije godinu i pol dana, a vodi ju još uvijek mladi Luka Panović, svojedobno najbolji barista Hrvatske po izboru Francka. U Marsecchiji najčešće pijemo izvrsni cortado, a rotirajući izbor kave najčešće padne na La Lomu iz Costa Rice.

marsecchia

Marsecchia radi s Lively Roasters i kave mijenja svakih nekoliko tjedana. Zanimljiva je i po tome što je gotovo instantno postala hotspot interesantnih ljudi iz branše, pa se tamo gotovo uvijek može razgovarati sa chefovima i distributerima koji posjećuju lokal.

Luka Panović je još prošlog ljeta u ponudu stavio Espresso Martini. Ove godine je na karti Negroni, koji radi s twistom kakav očekujete u coffee shopu. Umjesto gina Panović u Negroni stavlja mezcal, kojemu popularnost konstantno raste, i Campari infuziran kavom. Dakle, Mezcal Montelobos, Cocchi Vermouth i Campari infuziran kavom iz kućne radinosti, zatim ispran mlijekom (milkwash).

Rezultat je odlično balansiran Negroni sa zanimljivim okusima, kojem mezcal daje note dima a u afteru se osjeti blagi, glatki okus kave koji nije iritantan, već daje dozu originalnosti i karaktera s ozbirom kako je Marsecchia ipak primarno coffee shop. Luka Panović i sam priznaje da nije barmen i da je tražio nekoliko savjeta za izradu koktela, ali krajnji rezultat je jedan od najboljih koktela u Rijeci, s fantastičnim okusima kojeg bismo voljeli piti cijelo ljeto.

Panović nam je još rekao da za ljeto planira napraviti svoju verziju štrukanog pelina. Diverzifikacija u koktelima, kao i vrlo dobra vinska lista na kojoj se mogu pronaći prirodna, pametna je i neophodna Marsecchijina poslovna odluka. Sasvim je sigurno da će zbog koktela i vina još više gostiju posjećivati Marsecchiu i njezinu malu ali izrazito šarmantnu terasu u Starom gradu Rijeke. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.