Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

INVESTICIJA KOJA SE ISPLAĆUJE Vinar Klaudio Tomaz u svojoj kušaonici u Motovunu ostvaruje veće dnevne promete od mnogih istarskih restorana

“Evo, prema izvještaju Porezne uprave, mi dnevno u kušaonici nove vinarije okrečeno veoma ozbiljan novac,” pohvalio nam se na Vinistri Klaudio Tomaz, jedan od vodećih motovunskih vinara.

Radi se, koliko smo uspjeli razumjeti, o više tisuća eura dnevnog prometa. Štoviše, riječ je o iznosu većem od dnevnih utržaka brojnih istarskih restorana u ovo doba godine. Sudeći po sadašnjim podacima, nema nikakve sumnje da će u punoj sezoni Tomazova kušaonica bilježiti peteroznamenkaste dnevne prihode. Što je samo dokaz da se promišljena investicija u vinarstvu uvijek isplati.

Klaudio Tomaz uložio je u novu vinariju otvorenu krajem lanjske godine, više od tri milijune eura. Gospodin Tomaz prepoznao je ugostiteljsko trgovački potencijal nove vinarije na sjajnoj lokaciji, pa je atraktivno uređena kušaonica, s fantastičnim pogledima na Motovun i vinograde, dobila posebno značajno mjesto u Tomazovom projektu.

Tomaz je investirao i u softver: angažirao je dvoje kompetentnih sommeliera, nabavio reprezentativne čaše, osmislio mali ali reprezentativni gastronomski program koji se vrlo dobro slaže s njegovim vinima

I tako je Klaudio Tomaz novu vinariju pretvorio u prvorazrednu turističko gastronomsko vinsku atrakciju, koju svakodnevno posjećuje veoma mnogo ljudi, koji gotovo redovito kupe ponešto vina. 

Vina se u Istri već dugo prodaju kod kuće, u vinarijama. Ali, vjerojatno nitko osim Franka Kozlovića nije tako uspješno komercijalizirao svoju vinariju kao Klaudio Tomaz.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})