Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Urednici lista World’s 50 Best Bars i Top 500 Bars obilaze zagrebačke barove. Bit će i na velikom barskom Copy Taste eventu u Petom kupeu 

Alia Akkam predsjednica Akademije World’s 50 Best Bars za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku, južnu Europu i sjeverni Balkan i osnivač liste Top 500 Bars Anthony Poncier upravo obilaze Hrvatske barove. Njihov domaćini su im Michel Posavac i Dominik Bečvardi, dvojac iza najboljeg zagrebačkog bara Peaches&Cream.

U četvrtak i petak Akkam i Poncier bili su na prezentaciji koktel liste bara Peaches&Cream, posjetili su Landsky bar, Blend i Roots, ali i gostovanje glavnog barmena beogradsko Riddlea u Ten22 i na kraju Dežman mini bar. Njihov dolazak poklopio se s velikim miksološkim eventom koji se danas održava u Petom kupeu. Copy Taste je zanimljiv koncept u kojemu će se regionalni barmeni predstavljaju zagrebačkoj publici, rekreirajući (kopirajući) okuse po kojima su njihovi barovi i potpisni kokteli postali poznati u regiji, neki i na svjetskoj sceni. Riječ je o svojevrsnom proširenju stalnog programa gostovanja regionalnih barmena koji Bečvardi i Posavac njeguju u Peaches&Creamu.

“Naša regija ima fantastičnu barmensku scenu, niz barova koje drže odlični barmeni, ozbiljni entuzijasti i znalci i vjerujem da će zagrebačka publika uživati u koktelima koje će rekreirati za njih. Neki od barmena i barova regije nalaze se na listama najboljih barova svijeta i njih dovodimo u Zagreb. Ideja je da posjetitelji kušaju koktele po kojima su ti barovi postali poznati i priznati, druže se s barmenima i možda otkriju neki trik, saznaju kako nešto doma bolje izmiksati, uz pokoji novi uvid i znanje napraviti svoj koktel. Osim njih, na Copy Tate dolazi i Alia Akkman, žena koja sjedi u žiriju The world’s 50 Best Bars organizacije i koja ocjenjuje barove na razini Europe, što nam je posebno drago. Ovo je prvo događanje koje organiziramo na ovaj način i siguran sam da će svi koji dođu zaista uživati, sjajno se zabaviti i steći nezaboravno iskustvo“, rekao je u najavi događaja Dominik Bečvardi. 

Na Copy Taste eventu nastupa sedam barova. Albaniju predstavlja  Nouvelle Vague, prvi bar s ovih prostora koji je uspio ući na listu 100 barova u izboru The World’s 50 Best Bars, trenutno je na  86. mjestu. Srbiju predstavlja spomenuti Riddle bar, Bosnu i Hercegovinu Okosh Bokosh, Sloveniju bar Silk and Fizz, Sjevernu Makedoniju Casa Bar, Crnu Goru Kokotov rep, a Hrvatsku splitski String’s Bar. Svaki barmen pred publikom će rekreirati po tri svoja najpoznatija koktela, dok su za glazbeni dio programa zaduženi Soul Bader, Mirzaisfab i DJ Frx. Nakon 23 sata party iz dvorišta Petog Kupea seli unutra, s Yammat FM Heat Radiom i Taste programom, sa Sanijem, DJ Leom i Kapelom. Ulaz na party je besplatan, još stignete. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.