Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MUČNI SKANDAL U SUPERMARKETU Plodine prodaju torteline sa živim crvima, dobavljač potvrdio priču

Na dinamičnoj i korisnoj Facebook grupi Halo, Inspektore! jedan je korisnik objavio šokantne fotografije. Tvrdi da ih je snimio u Plodinama, bez informacije u kojem gradu ni u kojoj trgovini. Korisnik tvrdi da su Plodine na policama držale talijansku Aliberti tjesteninu u pakiranju od 250 grama, kojoj je rok trajanja istekao još u prosincu 2023. godine. Na pakiranjima Albiertijevih crvljivih tortelina s pršutom bile su oznake L088 B i L078 B. Aliberti tjestenine distribuira Intercommerce iz Umaga. 

“Rok valjanosti je odavno prošao, tijesto se raspalo, unutar pakiranja razmnožili su se crvi, ali se proizvod i dalje uredno prodaje” navodi kupac u objavi na Facebooku. Nešto kasnije, distributer je na Facebook stranici Halo, Inspektore! potvrdio ove navode. Objavili su da su od Plodina zatražili da pokvarene tjestenine odmah povuku iz prodaje.  

“Nakon naše objave o Aliberti suhim tortelinima (s mesom i s pršutom) u pakiranju od 250 g s rokom trajanja do kraja prosinca 2023. godine oznake L088B i L078B koji su se raspali, u sebi sadrže crve i nisu više za konzumaciju čak ni poslije termičke obrade, prema Plodinama je promptno reagirao i distributer te tjestenine za Hrvatsku, tvrtka Intercommerce  iz Umaga,” piše Halo, Inspektore. 

“S obzirom da mi robu dostavljamo samo s ispravnim rokovima molimo da odmah povučete iz prodaje takve stare proizvode,” citirali su pismo koje je Intercommerce poslao Plodinama i dodali da prema njima dostupnim informacijama iz Plodina s polica upravo povlače sporne serije tortelina.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.