Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

‘OVO JE BLASFEMIJA!’ Talijanski katolici traže zabranu reklame u kojoj svećenik čipsom pričešćuje časnu sestru 

Talijansko udruženje televizijskih gledatelja katolika (Aiart) optužilo je  kompaniju Amica i marketinšku agenciju Lorenzo Marini za blasfemiju nakon što je objavljena nova reklama za čips Amica. U reklami za čips časne sestre u samostanu sudjeluju u misi na kraju koje ih svećenik umjesto hostijom pričešćuje – čipsom. Hrskanje čipsa odjekne crkvom, na čuđenje časne sestre koja nije očekivala baš baš takvu teksturu Tijela Kristova. Idući kada pokazuje da hrskanje zapravo odjekuje s klupe, na kojoj druga časna sestra glasno jede čips. Ali sugestija i poanta štosa su dovoljno jasne da razbjesne talianske katolike. 

Predsjednik Aiarta Giovanni Baggio prijavio je reklamu, naručitelja i producente Komisiji za autodisciplinu oglašavanja. “Ova reklama na skandalozan način banalizira presveti oltarski sakrament uspoređujući ga sa čipsom. To je suprotno člancima 1. i 10., lojalnosti komunikacije, moralnim, građanskim, vjerskim uvjerenjima i dostojanstvu osobe, kao i Kodeksu samodiscipline komercijalnog komuniciranja. Ova reklama je pokazatelj socijalne neosjetljivosti i etičke ravnodušnosti koja ne karakterizira samo ponašanje poduzeća i oglašivača,” izjavio je Baggio.

“Posvuda pozivamo na političku korektnost i cancel kulturu , ali kad je riječ o kršćanskoj vjeri, svatko si uzima prava kakva hoće. Ova reklama pokazuje očiti nedostatak poštovanja i kreativnosti, kao i nemoć marketinga koji ne zna drugo nego pribjegavati simbolima koji nemaju veze s konzumacijom i grikalicama. Vrijeđanje vjerskih osjećaja bilo koje vjeroispovjesti pokazatelj je nedostatka poštovanja prema vjernicima, njihovom kulturnom i moralnom identitetu, njihovom osobnom dostojanstvu. Iznuđivati pljesak permisivne publike bogohulnim referencama ponižavajuće je za one koji se reklamiraju ili tvrde da to rade,” zaključio je Baggio. Agencija Lorenzo Marini tek je jučer objavila reklamu na YouTubeu, prašina koja se digla oko nje sigurno će joj povećati gledanost. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.