Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Njemački sud čovjeku zabranio roštiljanje na balkonu pod prijetnjom kazne do 250.000 eura 

Roštiljanje na balkonima, jedna od omiljenih hrvatskih proljetnih i ljetnih aktivnosti, u Njemačkoj se našlo pod ozbiljnom prijetnjom.

Lani je u Bavarskoj 75-.godišnji Heinz J. prijavio policiji susjeda koji je svaki dan roštiljao na električnom roštilju na balkonu zgrade u kojoj obojica žive. Štoviše, enzusijast roštilja na društvenim se mrežama žalio da mu susjed šalje policiju svaki put kad mu društvo dođe na roštilj, pa je iz osvete počeo peći meso na balkonu svaki dan.

Slučaj je završio na sudu. Prvi sud u gradu Wolfsrathausenu odbio je tužbu, prenio je RTL, ali čovjek se žalio i tužba je dospjela na drugi sud, u Münchenu. Nakon saslušavanja desetak stanara zgrade koji su se svi žalili na mirise i dim roštilja, sud je odredio da tuženik smije roštiljati samo četiri dana mjesečno i nikad dva dana zaredom za vikend. Prekrši li odluku suda, riskira kaznu od astronomskih 250.000 eura. Mediji su postavili pitanje hoće li odluka minhenskog suda utjecati na kulturu roštiljanja u Njemačkoj, jer je presedanska. Lokalni običaji nalažu da se na balkonima stambenih zgrada uopće ne pale roštilji, već da se na otvorenom plamenu peče u prizemlju malo dalje od zgrade, ali ne u parku jer zakon zabranjuje roštiljanje na javnim površinama. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.